De nya fönstren gav huset ett rejält ansiktslyft. Den största fördelen med fönsterbytet är dock på ett annat plan. De är fantastiskt lättputsade eftersom fönstren går att vända ut-och-in, säger de nöjda husägarna.

För några år sedan flyttade Åke Pers och Ann-Mari Nilsson in i den röda tegelvillan i Hosjö i Falun. Eftersom huset passerat 50-årsstrecket var flera av fönstren i dåligt skick och i ett gammalmodigt utförande.

– Det var hög tid för ett fönsterbyte, säger Åke Pers. De gamla fönstren var uttjänta. När vi fick besök av en säljare från Mockfjärds, som dessutom hade en kampanj att erbjuda, slog vi till utan att tveka.

Att välja Mockfjärds som leverantör var inget svårt beslut enligt paret Pers/Nilsson.

Träfönster i Mockfjärds serie Prima

– Säljaren som kom hem till oss ingav ett väldigt stort förtroende. Vi hade också hört från bekanta att Mockfjärds var en av de bästa. Det är ett välkänt företag som tar ett helhetsansvar och jobbar effektivt.

När det var dags för själva bytet gjorde de klart allt på en och samma dag. Vi stod med armarna i kors och tittade på. Nya fönster, foder och fönsterbleck ger så klart ett nytt och fräscht utseende till ett gammalt hus. Men den bästa upplevelsen med fönsterbytet är ändå de enkla och smarta funktionerna.

– Titta så enkelt det går att vända på fönstret, säger Åke och visar med ett handgrepp hur fönstret svänger runt. Det är så lätt att putsa nu så till och med jag tycker det är roligt. Allt kan göras inifrån, inget mer stegklättrande på utsidan.

Ann-Mari Nilsson och Åke Pers bor i en tegelvilla från 60-talet tillsammans med sina två hundar.

– Hantverkarna som var här och gjorde fönsterbytet var verkligen proffs, de visste vad de höll på med. Inte den minsta tapetskada. Om vi skulle ge betyg på en skala från ett till tio blir det tio plus. Vi är helnöjda, säger Åke och Ann-Mari.


Namn
Ann-Mari Nilsson och Åke Pers

Bostad
Tegelvilla från 1960 utanför Falun

Beställning från Mockfjärds
• Mockfjärds Prima vridfönster
• Nås SuperWarm-ytterdörr