Vi erbjuder dig komplett fönsterbyte med fördelaktig finansiering

Boka hembesök

Produktmärkningar

  • CE – CE-märket intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Altandörrar i serien VELFAC 200 är tillverkade i trä och aluminium som ger minimalt med underhåll. De har glaslist på insidan för ett ökat inbrottsskydd och självklart är de energioptimerade för att ge dig lägre uppvärmningskostnader. De 54 mm smala bågprofilerna och indragna fogen ger altandörrarna ett modernt och minimalistiskt uttryck, där bågen nästan svävar i fasaden.

VELFAC 200 är en omtalad serie med designfönster med smala bågar och snäva linjer. Serien har haft samma utseende sedan 1985 och du får med andra ord en elegant design som håller. Använd dessa produkter för att ge ditt hus ett tidlöst uttryck där du kan förena fönster och altandörrar i en enhetlig fasad.

VELFAC 200 har karm i trä och båge i aluminium som täcker hela karmen på utsidan och gör därmed fönstret så gott som underhållsfritt. Produkterna har förhöjd inbrottssäkerhet tack vare ett inbyggt säkerhetspaket.

Alla altandörrar blir måttbeställda, precis som fönstren, vilket gör att du kan välja om du vill ha en enkeldörr eller, om du har utrymme, en dubbel altandörr.

Produkterna är mycket energieffektiva med U-värde: ner till 0,8.

Kännetecken för VELFAC 200 altandörrar

  • Modernt och minimalistiskt uttryck
  • Glaslist på insidan för ökat inbrottsskydd
  • Kräver endast minimalt underhåll
  • Energioptimerad för att ge dig lägre uppvärmningskostnader
  • Dolda gångjärn

Här passar VELFAC 200 särskilt bra:

  • 70-80-talshus i behov av en uppdatering
  • Radhuset eller villan från 50-talet, som har ett minimalistiskt utseende

Tillval

Anpassa dina fönster och altandörrar med tillbehör. Du kan välja handtag i flera olika funktioner, variera med spröjs eller lägga till ventiler för att släppa in frisk luft.

Handtag
Spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge, finns med olika låsalternativ och med barnspärrsfunktion.

Ventilation
Altandörrar kan fås med en friskluftsventil. Det ger ett bättre inomhusklimat och får luften att komma in i huset i jämt flöde. Med en öppningsspärr kan fönstret låsas och barnsäkras i ett ventilationsläge på 5-10 cm.

Se fönster som matchar denna altandörr

Invändiga kulörer 
Insidan av fönstren är i trä och är behandlade med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. För insidan finns 26 klassiska K7 RAL-färger att välja mellan som ingår i priset och ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer
Aluminiumutsidan har en mycket slitstark yta som aldrig behöver målas utan enbart rengöras tillsammans med fönstret ett par gånger om året eller vid behov.

Utsidan kan utföras i valfri RAL-färg, granit eller metallic. Standardfärgerna är utan extra kostnad.

Utöver klassisk RAL-färg kan du till ytbehandlingen välja:
– Granit, som har utvecklats för rustika fasadmaterial och finns i flera nyanser. Den granitliknande strukturen ger en rustik och rå look och är en av de mest populära ytorna
– Anodiserad yta i silver-, brons- eller svartnyans som ger fönsterbågen ett dekorativt och naturligt utseende

OBS! NCS och RAL kan variera mellan olika nyanser, då det är olika färgskalor.

Pearl beige
RAL 1035
Olive green
RAL 6003
Fir green
RAL 6009
Silver grey
RAL 7001
Beige grey
RAL 7006
Bastalt grey
RAL 7012
Brown grey
RAL 7013
Slate grey
RAL 7015
Anthracite grey
RAL 7016
Black grey
RAL 7021
Umbra grey
RAL 7022
Graphire grey
RAL 7024
Stone grey
RAL 7030
Pebble grey
RAL 7032
Light grey
RAL 7035
Dusty grey
RAL 7037
Agate grey
RAL 7038
Silk grey
RAL 7044
Chocolate brown
RAL 8017
Grey brown
RAL 8019
Black brown
RAL 8022
Creme
RAL 9001
Grey white
RAL 9002
Signal white
RAL 9003
Jet black
RAL 9005
Signal black
RAL 9004
Grey aluminium
RAL 9007
Pure white
RAL 9010

Stort urval av glaslösningar

Med VELFAC väljer du inte bara färg, form och tillbehör, utan också det perfekta glaset för att möta prestandakrav och tillgodose dina behov.

VELFAC Standard
Ger en ljus, trevlig inredning och en klar bild av den yttre miljön. Standard är en glaskassett med 3-glas.

VELFAC Sound
Buller utifrån kan vara mycket irriterande. Vid sådana fall kan fönster som reducerar buller avsevärt förbättra inomhusmiljön.

Ett VELFAC 200 fönster med standardruta har en ljuddämpande effekt (Rw) på 33dB. Genom att använda olika glastyper kan den ljuddämpande effekten (Rw) ökas.

VELFAC Sun
Ett effektivt sätt att hålla inomhustemperaturen nere i rum med stora fönsterpartier mot söder och väster är att använda Sun-glas som reflekterar upp mot 60% av solens värme. Man stänger ute besvärande solljus, medan massor av naturligt ljus fortfarande släpps in.

VELFAC Safety
Personsäkerhetsglas avser en typ av glas som förhindrar eller verksamt minimerar risken för personskador vid kontakt med glas. T.ex. i helglasade altandörrar, ytterdörrar och lågt sittande fönster.

Du välja att dela upp fönstret med spröjs för att uppnå ett specifikt designuttryck. Spröjs fås i olika varianter, smala eller breda, och delar upp fönstret visuellt utan att tumma på prestandan.