Dörren ut till altanen, balkongen eller trädäcket blir allt viktigare. Kanske inte så konstigt då vi tillbringar allt mer tid i trädgården och på uteplatsen.

Vi har flera olika altandörrar och balkongdörrar i olika material som är designade för att passa ihop med våra fönsterserier. Altandörrar finns i såväl utåtgående som inåtgående varianter, med 3-glas isolerruta eller i kopplat utförande. Här kan du läsa mer och titta mer på vårt sortiment, och om du har frågor – boka ett kostnadsfritt hembesök så hjälper din Fönstermästare gärna dig!

Kom närmare din trädgård

Gemensamt för alla altandörrar är vacker design in i minsta detalj och att dörrarna står för god ljudreduktion och värmeisolering. Flera av altandörrarna finns både som enkeldörr och dubbla altandörrar och finns som helglasade. Vi erbjuder dessutom en hel del tillbehör, till exempel lås, spröjs, persienner och myggdörrar. Allt för att du ska få en fönsterdörr som passar i många år i just ditt hus.

 

Som alltid monterat och klart

Montage i mästarklass ingår som alltid när du väljer Mockfjärds. Allt du behöver göra är att ta kontakt med din Fönstermästare så tar ni fram den altandörr som passar just dig och dina behov. Resten sköter vi – tillverkning, montering och slutkontroll. Självklart får du ett fast pris av din Fönstermästare att ta ställning till innan beställningen görs.

Skräddarsy din altandörr

Våra altandörrar finns i samma serier som våra fönster. Utifrån serierna kan du sedan anpassa kombinationen efter tycke, smak och behov. Vi har altandörrar både som enkel- och pardörrar och vi kan även komplettera med löstagbara spröjs. Du kan beställa altandörrar i helglas.

Ett utmärkt tillfälle att byta altandörr

Om du går i tankar att byta fönster är det ett utmärkt tillfälle att även se över altan- och balkongdörrar till ditt hus. Förutom att samordna en beställning och få en bättre pris så får du fönster och altandörrar som matchar varandra och förstärker husets utseende. Andra fördelar är självklart enbart en samordnad monteringsperiod och bättre värmeisolering. Med vår höga kvalitet får du dessutom en altandörr som kräver minimalt med underhåll och som håller för generationer.

Att tänka på när du ska byta altandörr
Vilken altandörr ska du välja? Hos Mockfjärds hittar du kvalitativa och vackra altandörrar som matchar dina övriga fönster på huset. Vi har ett stort urval av altandörrar där alla går att skräddarsy, dessutom till bra pris och med svensk hög kvalitet. 

1. Helglas eller inte. Kanske har du en härligt lummig trädgård, altan eller uteplats som du vill se inifrån ditt hus, då passar kanske någon av våra helglasade altandörrar som släpper in mycket ljus, medan en med bröstning passar bättre om du vill minska insynen eller kanske har ett balkongräcke utanför dörren som du inte vill se inifrån rummet. Vi skräddarsyr hela vårt sortiment av altandörrar efter just dina behov. Fråga din Fönstermästare så hjälper vi gärna till med tips och råd.

2. Enkel- eller dubbeldörr. Precis som med fönster, finns altandörrar i många olika utföranden. Om du har en bredare öppning från huset kan du välja en pardörr, men vill du ha en enkel fönsterdörr går även dessa att få i olika mått utifrån dina önskemål och möjligheter.

3. Säkerhet. Ur inbrottssynpunkt är det minst lika viktigt att altandörren är säker som ytterdörren på husets framsida. Våra altandörrar håller hög standard gällande säkerhet och vissa av våra modeller går dessutom att få i ett högre säkerhetsutförande. 

4. U-värde. Precis som när det gäller fönster och ytterdörrar är det bra om dörren har ett så lågt U-värde som möjligt. U-värdet anger hur väl isolerad dörren är. Desto lägre värde ju mer energieffektiv är dörren eftersom husets uppvärmningsbehov minskar. Du kan hitta U-värdet på alla våra altandörrar under teknisk specifikation.