Mockfjärds Continental är utvecklat för att passa såväl egna hem som större fastigheter. Vi tillverkar fönstren av svensk furu, och förser utsidan med aluminium för att minimera underhållet. Våra Continental-fönster öppnas inåt vilket betyder att man kan stå inomhus och putsa både in- och utsida, en stor fördel inte minst på våningsplan högre upp.

Continentalserien innehåller fasta, sidohängda och underkantshängda fönster med vacker och praktisk design som är utvecklade för både villor och större fastigheter. Continental passar särskilt bra på våningsplan där det annars är svårt att nå fönstrets utsida. Välj mellan kopplade fönster (2+1) som kan ha persienner mellan glasen och fönster med 3-glas isolerruta i en båge. Våra inåtgående fönster kan dessutom utrustas med Kipp-Dreh-beslag som innebär att fönstret kan öppnas i överkant när du ska vädra – praktiskt och säkert. Continentalfönstren går att få i vilken färg du vill, de målas eller laseras innan montage hos dig.

Kort om Continental

 

 • Energieffektivitet och miljömärkning med Svanen
  Continental 3-glas är Svanenmärkt som standard och har  U-värde 0,9, Continental kopplad 2+1-glas har U-värde 1,1 och finns som Svanenmärkt som tillval med U-värde 0,9.
 • Snygg och funktionell design
  Smidig konstruktion som släpper in mycket dagsljus.
 • Integrerat väderskydd
  Vårt tåliga och klimatanpassade väderskydd av aluminium. Så nära underhållsfritt du kan komma.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Continental säkerhetsspanjolett och kraftiga slutbleck i metall. Fönstret är ett bra val som utrymningsväg vid till exempel brand.
 • Kipp-Dreh-beslag som tillval
  Kipp-Dreh-fönster har två öppningslägen. Vrider du handtaget rakt uppåt kan du öppna fönstret som ett vanligt sidohängt. Vrider du i stället handtaget åt sidan kan du luta fönstret inåt, detta är vädringsläget.
 • Komplettera designen med spröjs
  Continental kan med fördel smyckas med spröjs i många olika kombinationer.
Ett säkert och tryggt val
Våra Continentalfönster är i standardutförande utrustade med säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall och förankrat glas. Därför lämpar sig dessa fönster som utrymningsväg vid till exempel brand, men de gör också fastigheten säkrare mot inbrott.

Enkelt att vädra och putsa
Att Continentalfönstren är öppningsbara och inåtgående är en viktig parameter för att man som boende i stora villor och fastigheter kunna putsa sina fönster själv, från insidan. Vill man göra livet ännu lättare kan man lägga till så kallade Kipp-Dreh-beslag, som ger fönstret två öppningslägen. När man vrider handtaget rakt uppåt öppnas fönstret som vanligt. Vrider man det åt sidan lutar man hela fönstret inåt och man får ett effektivt vädringsläge.