Vi erbjuder dig komplett fönsterbyte med fördelaktig finansiering

Boka hembesök

Produktmärkningar

  • CE – CE-märket intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Behöver du byta fönster i ett sekelskifteshus ska du inte missa att titta på VELFAC Classic. Här får du nämligen fönster med just det autentiska uttryck som passar bostadens klassiska stil. Detaljerna är många och du har massor av möjligheter att sammansätta spröjs och öppningsfunktioner så att de passar till huset.

Du får möjlighet att få energioptimerade fönster som endast kräver minimalt underhåll, och som samtidigt följer samma röda tråd som resten av huset.

VELFAC Classic erbjuder klassisk fönsterstil med synliga gångjärn, vacker kittfalsdetalj och smala spröjsar för en elegant uppdelning av glasrutorna. Allt detta utan att kompromissa med modern energiprestanda.

Väljer du klassiska fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida behöver du inte lägga någon tid på underhållsmålning. Men om du vill ha autentiska material kan du välja VELFAC Classic som ett rent träfönster.

Kännetecken för VELFAC Classic

  • Klassiska fönster som hjälper till att bevara husets stil
  • Ofta med spröjs och klassiska uppdelningar av fönstret, till exempel flaggfönster
  • Detaljer som ger både huset och fönstren karaktär
  • Synliga gångjärn och klassiska låsfunktioner med fönsterbeslag som kan fås i flera färger

Här passar VELFAC Classic särskilt bra:

  • Sekelskifteshus
  • Allmogehus
  • Stenhus och hus med putsad fasad
  • Nybyggen där man vill skapa en industriell stil med småspröjs

Många öppningsfunktioner – samma utseende

VELFAC Classic finns med flera olika funktioner, alla med samma vackra utseende. Du kan alltså med fördel välja olika funktioner till olika rum.

Fast fönster utan båge
Perfekt där du behöver maximalt insläpp av dagsljus men inte har behov av vädring. Består endast av en karmprofil och skiljer sig därför från övriga VELFAC Classic-fönster genom att vara smalare.

Fast fönster med båge
Ett fönster som inte går att öppna men som har samma utseende som öppningsbara fönster. Används när man önskar att fönster med och utan öppningsfunktion ska ha samma utseende.

Sidohängt fönster
Sidohängda fönster kan öppnas upp till 90° vilket gör att fönstren kan användas för utrymning.

Vändbart fönster
För användning på översta våningen där fönstret inte nås utifrån. Bågen kan vridas upp till 170 ° för att rengöras inifrån.

Toppstyrt fönster
Det självklara valet i bottenplan. Vid öppning skapar fönstret en ventilationsklyfta i toppen. Perfekt för kök, badrum eller där vädring är det primära behovet.

Sidostyrt fönster
Perfekt för smala fönster på översta våningen. När fönstret öppnas bildas en öppning för fönsterputsning på minst 150 mm.

Sidovändbart fönster
Glasets utvändiga sida kan putsas inifrån tack vare att bågen rör sig i glidskenor monterade på över- och bottenkarm. Fönstret har spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge.

Tillval

Anpassa dina fönster och altandörrar med tillbehör. Du kan välja handtag i flera olika funktioner, variera med spröjs eller lägga till ventiler för att släppa in frisk luft.

Handtag
Alla spanjoletthandtag finns som vanliga(standard), låsbara och med barnspärrsfunktion.

Ventilation 
Både fasta och öppningsbara fönster kan kompletteras med en friskluftsventil. Det ger ett bättre inomhusklimat och får luften att komma in i huset i jämt flöde. Med en öppningsspärr kan fönstret låsas och barnsäkras i ett ventilationsläge på 5-10 cm.

Skaffa en matchade altandörr till dina nya fönster

Invändiga kulörer
Insidan av fönstren är i trä och är behandlade med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. För insidan finns 26 klassiska K7 RAL-färger att välja mellan som ingår i priset och ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer för träutsida
Väljer du en utsida i trä så har den samma behandling som insidan av fönstret, med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. Välj mellan 26 klassiska K7 RAL-färger som ingår i priset eller ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer för aluminium-utsida
Väljer du fönster med aluminiumbeklädd utsida har den en mycket slitstark yta som aldrig behöver målas, utan enbart rengöras tillsammans med fönstret ett par gånger om året eller vid behov.

Utsidan kan då utföras i valfri RAL-färg, granit eller metallic. Standardfärgerna är utan extra kostnad.

Utöver klassisk RAL-färg kan du till ytbehandlingen välja:
– Granit, som har utvecklats för rustika fasadmaterial och finns i flera nyanser. Den granitliknande strukturen ger en rustik och rå look och är en av de mest populära ytorna
– Anodiserad yta i silver-, brons- eller svartnyans som ger fönsterbågen ett dekorativt och naturligt utseende

OBS! NCS och RAL kan variera mellan olika nyanser, då det är olika färgskalor.

Pearl beige
RAL 1035
Olive green
RAL 6003
Fir green
RAL 6009
Silver grey
RAL 7001
Beige grey
RAL 7006
Bastalt grey
RAL 7012
Brown grey
RAL 7013
Slate grey
RAL 7015
Anthracite grey
RAL 7016
Black grey
RAL 7021
Umbra grey
RAL 7022
Graphire grey
RAL 7024
Stone grey
RAL 7030
Pebble grey
RAL 7032
Light grey
RAL 7035
Dusty grey
RAL 7037
Agate grey
RAL 7038
Silk grey
RAL 7044
Chocolate brown
RAL 8017
Grey brown
RAL 8019
Black brown
RAL 8022
Creme
RAL 9001
Grey white
RAL 9002
Signal white
RAL 9003
Jet black
RAL 9005
Signal black
RAL 9004
Grey aluminium
RAL 9007
Pure white
RAL 9010

Stort urval av glaslösningar

Med VELFAC väljer du inte bara färg, form och tillbehör, utan också det perfekta glaset för att möta prestandakrav och tillgodose dina behov.

VELFAC Standard
Ger en ljus, trevlig inredning och en klar bild av den yttre miljön. Standard är ett isolerglas och du kan välja mellan 2- och 3-glas. 2-glas passar bra i sommarhus och andra hus som inte har behov av hög energieffektivitet, medan 3-glas är det självklara valet för hus som används under alla årstider.

VELFAC Sound
Buller utifrån kan vara mycket irriterande. Vid sådana fall kan fönster som reducerar buller avsevärt förbättra inomhusmiljön.

Ett VELFAC 200 fönster med standardruta har en ljuddämpande effekt (Rw) på 33dB. Genom att använda olika glastyper och öka djupet på avståndsprofilen kan den ljuddämpande effekten (Rw) höjas till 43dB. Med hjälp av ett innerfönster kan man uppnå en ljudreduktion på hela 50dB.

VELFAC Sun
Ett effektivt sätt att hålla inomhustemperaturen nere i rum med stora fönsterpartier mot söder och väster är att använda Sun-glas som reflekterar upp mot 60% av solens värme. Man stänger ute besvärande solljus, medan massor av naturligt ljus fortfarande släpps in.

VELFAC Safety
Personsäkerhetsglas avser en typ av glas som förhindrar eller verksamt minimerar risken för personskador vid kontakt med glas. T.ex. i helglasade altandörrar, ytterdörrar och lågt sittande fönster.

Décorglas
Décorglas förhindrar fri in- och utsyn, till exempel i badrumsfönster och ytterdörrar. Du kan välja mellan fem designer: Satin, Pacific, Cotswold, Carré och Mat Lam (glaslaminerad med en matt folie som ger ett sandblästrat utseende).