Takfönster är ett sätt att ytterligare öka trivseln i ditt hus. Våra lösningar ser till att du får den bästa kombinationen av dagsljus, frisk luft och utsikt – självklart utan att kompromissa med inomhusklimatet.

Om du vill släppa in extra solljus i ditt hem så är takfönster den effektivaste lösningen. Våra takfönster levereras av Velux och deras sortiment stämmer väl överens med Mockfjärds filosofi; snyggt, slitstarkt och med minimalt underhåll. Beroende på ditt hus geografiska läge och de krav du har väljer du finns två modeller i vårt utbud, pivåhängt och topphängt. Släpp in ljuset med nya takfönster!

Tillval som ger dig möjligheter

Med en duogardin stänger du ute den del av ljuset som du önskar med hjälp av mörkläggningsgardinen. Vill du istället ha dämpande ljus använder du plisségardinen. Duogardinen ger dig möjlighet att kombinera dessa två och ger dig stor valfrihet i samma produkt. Markis är också ett tillval som finns att tillgå, den kan reducera solens värmande effekt upp till 90% och ger därmed ett tempererat inomhusklimat, även när solen värmer som mest.

Behåll värmen inne rätt takfönster

I en lågenergiruta med 3-glas hålls yttertemperaturen på den yttre rutan så låg som möjligt. Du behåller värmen inomhus, hindrar snön från att smälta och minimerar mängden smältvatten. Värmen som takfönstret släpper in är gratis och givetvis särskilt välkommen under vintern. Kombinera gärna med en isolerande dubbelplisségardin som håller kvar värmen över natten.

Takfönster med vattentålig yta

Fönsterkarmen och fönsterbågen är tillverkade av en värmebehandlad träkärna med en polyuretanbeläggning som ger en vattentålig och underhållsfri yta. Takfönstren är tillverkade av certifierad furu av hög kvalitet, som kan fås med invändig yta av klarlackad furu eller vitmålad eller vit Everfinish. Passar för montering i taklutningar mellan 15° och 90°.

Extra känsligt montage

Att montera ett takfönster själv är extra känsligt då det är ett fönster som är extra utsatt för väder och vind. Våra fönstermästare tar hand om montaget till fast pris och med omfattande garantier. Enkelt, tryggt och snyggt med Mockfjärds.

Bli av med damm och allergener

Båda våra takfönster är utrustade med en ventilationsklaff. Att låta den stå öppen under vår, sommar och höst ger dig en kontinuerlig luftväxling. Öppna sedan takfönstret för ventilation flera gånger per dag om du är extra känslig för damm och allergener.

Fördelar med takfönster

Om du upplever att hemmet känns mörkt och dunkelt så kan takfönster vara precis den rätta lösningen. Ett fönster som monteras i taket istället för i fasaden och släpper in mycket mer naturligt dagsljus. Ju högre upp i taket fönstret sitter, desto längre in i varje vrå och hörn sprider sig ljuset. Att få dagsljuset uppifrån istället för från sidorna känns behagligt och naturligt. Takfönster från Mockfjärds kan monteras på de flesta typer av tak, både platta tak och tak i vinkel. Ett takfönster gör inte lika stor inverkan exteriört på fasaden som ett vanligt fönster kan göra, då de inte i allmänhet syns lika väl. Självklart har vi på Mockfjärds olika typer av takfönster som ändå anpassas utefter behov och utseende. När du köper takfönster från Mockfjärds kan är det bra att samtidigt titta på solavskärmningar, just med tanke på dagsljus och ljusinsläpp generellt. Kort om skillnaden mellan våra två olika modeller:

Pivåhängda takfönster – när du vill kunna ställa möbler under fönstret. Passar vid taklutningar mellan 15 och 90 grader. Fönstret kan öppnas i många olika lägen och kan dessutom vridas helt runt – lätt att putsa!

Topphängda takfönster – öppnas utåt utan att uppta golvyta. Skymmer inte utsikten. Passar vid taklutningar mellan 15 och 50 grader (50-73 grader med specialfjädrar). Fönstret kan vändas helt runt – också lätt att putsa!

Fyra givna fördelar med takfönster

1. Ljusinsläppet
Ljuset i ditt hem blir fantastiskt om du kan släppa in himlens strålar från taket. Med takfönster når solen långt in i ditt hem och du får ett naturligt ljusinsläpp från morgon till kväll.

2. Designen.
Många designritade hus har stora takpartier med fönster upptill. Takfönster är en läcker lösning som imponerar på besökare som hälsar på i ditt hem.

3. Känslan
Personer som satt in takfönster lyfter ofta fram att känslan blir så mycket större med takfönster på plats. Det blir en luftigare känsla i rummet samt mer rymd och rörelse.

4. Vädra ditt hem
Om du öppnar både vägg- och takfönster blir det ett bra självdrag i hemmet vilket ger dig fräsch luft. Att skapa ett naturligt drag då och då gör gott för inomhusklimatet.

Att byta takfönster med Mockfjärds

Alla våra fönster och dörrar är utvecklade och designade för att passa nordiska hus och klara de klimat- och miljökrav som ställs.Vi arbetar med helhetslösningar där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage. Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli ett av de främsta företagen i branschen och Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av ett multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden.