Här är vårt standardsortiment med ytterdörrar som är unika för Mockfjärds, designade av arkitekten och designern Pelle Wester. Det breda sortimentet är baserat på olika tidsepoker och byggnadsstilar. Här finns enkel- och pardörrar och du kan anpassa din dörr genom att välja färg, typ av glas och handtag.

När du väljer en ytterdörr ur vårt stora sortiment får du en säker ytterdörr av mycket hög kvalitet. Hakregellås och justerbara gångjärn med bakkantssäkring som standard ger dig en ytterdörr med hög inbrottssäkerhet. Vi har både heltäckande ytterdörrar, pardörrar och dörrar med glas och du kan självklart välja färg och skräddarsy din dörr med olika tillbehör. Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden.

Ytterdörr monterat och klart till fast pris

Vi tar dessutom hand om montaget till fast pris och med omfattande garantier, bland annat 10 års formgaranti. Om du byter fönster kan det vara ett utmärkt tillfälle att även byta ytterdörr. Vi har ett stort sortiment där du garanterat hittar något som passar dig, ditt hus och dina behov. Välj en dörr så hjälper din fönstermästare att ta fram olika färger för din ytterdörr som både passar huset och dig. Vi kommer gärna hem till dig för ett kostnadsfritt hembesök.

Arkitektritade ytterdörrar

Ytterdörrarna i denna serie har hög kvalitet, hög energieffektivitet och är tillverkade i Sverige. Läs vidare för att hitta din favorit!

Dörrar i olika stilar – från tradition till modernism

Arkitekten och designern Pelle Wester har fyllt block efter block har med skisser av alla tänkbara typer av hus och bildar en unik dokumentation över hur villor och radhus i Sverige egentligen ser ut – och vilken typ av dörrar som passar var. Utifrån detta ritades sedan denna serie med unika ytterdörrar. Det ger dig en fingervisning om var vår inspiration kommit ifrån, men byggåret på ditt hus avgör egentligen inte vilken ytterdörr du ska välja. Ett nybyggt hus kan exempelvis ha ett formspråk som är kopierat från 1800-talet. Sen är det självklart tycke och smak som avgör.

De rätta tillbehören kompletterar din ytterdörr

Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden. Beroende på vilket handtag, glas och överljusalternativ du väljer kan ytterdörren byta karaktär. Utnyttja möjligheterna att sätta din egen personliga prägel. Färg, träslag, ytterdörrsfoder med dekor, lås, handtag är några av tillbehören du kan välja mellan.

Hög säkerhetsnivå som standard

Hur din nya ytterdörr ser ut är naturligtvis en avgörande fråga. Men minst lika viktigt är det som inte syns, det vill säga hur bra konstruktionen är och hur trygg du kan känna dig med den. Vårt dörrsortiment har en ovanligt hög inbrottssäkerhet som standard med hakregellås och justerbara gångjärn med bakkantssäkring.

Förstärkt säkerhet på enkeldörrar

På våra enkeldörrar erbjuder vi en förstärkt säkerhet i form av RC2 och RC2N.
RC2 – testad enligt SS EN 1627-RC2

  • Kan tillverkas med eller utan glas
  • Förstärkt dörrblad
  • Hakregellås med förstärkt infästning
  • Gångjärn med bakkantssäkring och förstärkt infästning
  • Karmförstärkningsbeslag
  • Säkerhetsglas som klarar inbrottsförsök enl. SS EN 1627-RC2
  • Förstärkt glasinfästning

RC2-N – testad enligt SS EN 1627-RC2

  • Tillverkas med standardglas (ej laminerat)
  • Lämpligt vid mindre glas och vid användande av “hemma bekväm-borta säker” funktion på lås
  • I övrigt lika RC2

En standarddörr i genomskärning

1. MDF-H-skivor med eller utan fanér
2. Stabiliserande 0,5 mm aluminiumplåt
3. Limmade spärrskikt
4. Kärna av formskuren 55 mm freonfri cellplast
5. Ram av kraftiga reglar i utvalt trä