Vi erbjuder dig komplett fönsterbyte med fördelaktig finansiering

Boka hembesök

Produktmärkningar

  • CE – CE-märket intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Med VELFAC 200 får du fönster med mer glas än vanligt och därmed släpper du också in mer naturligt ljus i ditt hem. De 54 mm smala bågprofilerna och indragna fogen ger fönstren ett mycket speciellt utseende, där bågen nästan svävar i fasaden. Ett fönster som ska upplevas.

Med smala bågar och snäva linjer är VELFAC 200 är ett omtalat designfönster, som har haft samma utseende sedan 1985. Du får med andra ord en elegant design som håller.

Använd VELFAC 200 för att ge ditt hus ett tidlöst uttryck där du på elegant vis kan kombinera och förena fönster och altandörrar i en enhetlig fasad.

VELFAC 200 har karm av trä och båge i aluminium som täcker hela utsidan och som gör fönstret så gott som underhållsfritt. Produkterna har förhöjd inbrottssäkerhet tack vare ett inbyggt säkerhetspaket.

Produkterna är mycket energieffektiva med U-värde 0,8 som standard.

Kännetecken vid VELFAC 200

  • Modernt och minimalistiskt uttryck
  • Ett enhetligt utseende på fönster och altandörrar, oavsett om de kan öppnas eller inte
  • Glaslist på insidan för ökat inbrottsskydd
  • Kräver endast minimalt underhåll
  • Energioptimerad för att ge dig lägre uppvärmningskostnader

Här passar VELFAC 200 särskilt bra:

  • 70-80-talshus i behov av en uppdatering
  • Radhuset eller villan från 50-talet, som har ett minimalistiskt utseende

Många öppningsfunktioner – samma utseende

Velfac 200 finns med flera olika funktioner, alla med samma vackra utseende. Du kan alltså med fördel välja olika funktioner till olika rum.

Fast fönster
Perfekt där du behöver ljus men inte vädring. Fasta fönster har samma smala profil som öppningsbågar för att ge ett enhetligt utseende.

Sidohängt fönster
Sidohängda fönster kan öppnas upp till 90° vilket gör att fönstren kan användas för utrymning.

Vändbart fönster
För användning på översta våningen där fönstret inte nås utifrån. Bågen kan vridas upp till 170 ° för att rengöras inifrån.

Toppstyrt fönster
Det självklara valet i bottenplan. Vid öppning skapar fönstret en ventilationsklyfta i toppen. Perfekt för kök, badrum eller där vädring är det primära behovet.

Sidostyrt fönster
Perfekt för smala fönster på översta våningen. När fönstret öppnas bildas en öppning för fönsterputsning på minst 150 mm.

Hörnfönster
Maximering av glasyta och ljusinsläpp utan tråkiga stolpar och hörnsammanställningar.

Tillval

Anpassa dina fönster och altandörrar med tillbehör. Du kan välja handtag i flera olika funktioner, variera med spröjs eller lägga till ventiler för att släppa in frisk luft.

Handtag
Alla spanjoletthandtag finns som vanliga(standard), låsbara och med barnspärrsfunktion.

Ventilation
Både fasta och öppningsbara fönster kan kompletteras med en friskluftsventil. Det ger ett bättre inomhusklimat och får luften att komma in i huset i jämt flöde. Med en öppningsspärr kan fönstret låsas och barnsäkras i ett ventilationsläge på 5-10 cm.

Skaffa en matchade altandörr till dina nya fönster

Invändiga kulörer
Insidan av fönstren är i trä och är behandlade med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. För insidan finns 26 klassiska K7 RAL-färger att välja mellan som ingår i priset och ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer
Aluminiumutsidan har en mycket slitstark yta som aldrig behöver målas utan enbart rengöras tillsammans med fönstret ett par gånger om året eller vid behov.

Utsidan kan utföras i valfri RAL-färg, granit eller metallic. Standardfärgerna är utan extra kostnad.

Utöver klassisk RAL-färg kan du till ytbehandlingen välja:
– Granit, som har utvecklats för rustika fasadmaterial och finns i flera nyanser. Den granitliknande strukturen ger en rustik och rå look och är en av de mest populära ytorna
– Anodiserad yta i silver-, brons- eller svartnyans som ger fönsterbågen ett dekorativt och naturligt utseende

OBS! NCS och RAL kan variera mellan olika nyanser, då det är olika färgskalor.

Pearl beige
RAL 1035
Olive green
RAL 6003
Fir green
RAL 6009
Silver grey
RAL 7001
Beige grey
RAL 7006
Bastalt grey
RAL 7012
Brown grey
RAL 7013
Slate grey
RAL 7015
Anthracite grey
RAL 7016
Black grey
RAL 7021
Umbra grey
RAL 7022
Graphire grey
RAL 7024
Stone grey
RAL 7030
Pebble grey
RAL 7032
Light grey
RAL 7035
Dusty grey
RAL 7037
Agate grey
RAL 7038
Silk grey
RAL 7044
Chocolate brown
RAL 8017
Grey brown
RAL 8019
Black brown
RAL 8022
Creme
RAL 9001
Grey white
RAL 9002
Signal white
RAL 9003
Jet black
RAL 9005
Signal black
RAL 9004
Grey aluminium
RAL 9007
Pure white
RAL 9010

Stort urval av glaslösningar

Med VELFAC väljer du inte bara färg, form och tillbehör, utan också det perfekta glaset för att möta prestandakrav och tillgodose dina behov.

VELFAC Standard
Ger en ljus, trevlig inredning och en klar bild av den yttre miljön. I grunden har alla VELFAC 200 en glaskassett med 3 stycken standardglas.

VELFAC Sound
Buller utifrån kan vara mycket irriterande. Vid sådana fall kan fönster som reducerar buller avsevärt förbättra inomhusmiljön.

Ett VELFAC 200 fönster med standardruta har en ljuddämpande effekt (Rw) på 33dB. Genom att använda olika glastyper och öka djupet på avståndsprofilen kan den ljuddämpande effekten (Rw) höjas till 43dB. Med hjälp av ett innerfönster kan man uppnå en ljudreduktion på hela 50dB.

VELFAC Sun
Ett effektivt sätt att hålla inomhustemperaturen nere i rum med stora fönsterpartier mot söder och väster är att använda Sun-glas som reflekterar upp mot 60% av solens värme. Man stänger ute besvärande solljus, medan massor av naturligt ljus fortfarande släpps in.

VELFAC Safety
Personsäkerhetsglas avser en typ av glas som förhindrar eller verksamt minimerar risken för personskador vid kontakt med glas. T.ex. i helglasade altandörrar, ytterdörrar och lågt sittande fönster.

Décorglas
Décorglas förhindrar fri in- och utsyn, till exempel i badrumsfönster och ytterdörrar. Du kan välja mellan fem designer: Satin, Pacific, Cotswold, Carré och Mat Lam (glaslaminerad med en matt folie som ger ett sandblästrat utseende).

Du välja att dela upp fönstret med spröjs för att uppnå ett specifikt designuttryck. Spröjs fås i olika varianter, smala eller breda, och delar upp fönstret visuellt utan att tumma på prestandan.

Här ser du ett urval av vilka spröjskombinationer du kan välja till dina nya fönster.

Till VELFAC 200-serien kan du välja mellan tre olika spröjsbredder (36mm, 54mm och 116mm).