Miljömärkt med Svanen – utan extra kostnad

Vi gör det lätt för dig att göra rätt. Byter du fönster med oss till några av våra storsäljare så får du fönster som är miljömärkta med Svanen utan extra kostnad. På köpet får du inte bara fönster som är bra för miljön och klimatet. De är också extra bra på att spara energi, sänka dina uppvärmningskostnader och ger en riktigt skön inomhusmiljö.

Svanen är svår att få, men lätt att välja

Svanen är en av världens tuffaste miljömärkningar och Nordens officiella miljömärkning. För att en produkt ska få bära Svanenmärkningen måste den klara hårda krav på hela produktens livscykel, från råvaror till återvinning. Dessutom skärper Svanen kraven så att Svanenmärkta produkter och tjänster hela tiden måste sträva efter att bli ännu bättre.

Det här gör Svanen med ett enda mål i sikte: att göra det enkelt för dig att göra bättre val för dig, miljön och klimatet när du ska köpa något nytt.

Kraven för att ett fönster ska få bära Svanen

När du väljer Svanenmärkta fönster vet du att du får produkter som:

• Har låg miljöpåverkan tack vare stränga miljökrav på material och i tillverkning.
• Är funktionstestade och har lång livslängd.
• Säljs med bra montage och goda skötselinstruktioner.
• Har låg klimatpåverkan tack vare små energiförluster.

 

Råvarorna som krävs för Svanenmärkta fönster

För såväl Svanenmärkningen som miljön och klimatet är rätt råvaror viktiga. Därför används används furu från närliggande skogar som är certifierad enligt antingen FSC eller PEFC till våra Svanenmärkta fönster. Det innebär att virket kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. En annan viktig råvara är ytbehandlingen i form av impregnering och färg. Den är vattenburen, istället för lösningsmedelbaserad, vilket är schysst mot människor och miljö.

Vi byter fönster med varandra – du får Svanenmärkta och vi återvinner dina gamla

När du köper ett komplett fönsterbyte med oss vill vi köpa dina gamla fönster. Smidigt va? Det gör vi för att vi tycker att det är viktigt att fönstren återvinns på bästa sätt, istället för att deponeras (alltså läggas på soptipp). Vid återvinningen görs fönsterglaset till nytt fönsterglas, vilket har stor effekt för att minska koldioxidutsläppen och spara på naturresurser som är på väg att ta slut.

Ta reda på värdet för dina gamla fönster och läs allt om återvinning av fönster här.

Så mycket mer energieffektiva är Svanenmärkta fönster

Ett fönsters energieffektivitet mäts i U-värde. Ett mått där varje decimaltal har stor betydelse och ett lågt U-värde visar att fönstret är energieffektivt. Här ser du ett ungefärligt värde för olika fönstertyper:

• Äldre tvåglasfönster: 2,4-3

• Treglasfönster från innan slutet av 90-talet: 1,9-3

• Moderna tvåglasfönster: 1,5

• Moderna treglasfönster: 1,1-1,2

• Svanenmärkt fönster: cirka 0,9

Om du väljer mellan ett modernt treglasfönster och ett Svanenmärkt fönster så ser U-värdes skillnaden på 0,2 kanske obetydlig ut. Men den sparar mer än 50 kWh per kvadratmeter fönsteryta varje år. Och kom ihåg att nya Svanenmärkta fönster har en livslängd på allra minst 50 år och är därmed en mycket långsiktig investering.

Boka gratis hembesök och få marknadens schysstaste fönsterbyte

Vi erbjuder kompletta fönsterbyten – från planering till färdigt montage och återvinning av dina befintliga produkter – med dig som kund och hållbarhet i fokus under hela resan. Du får en personlig kontakt med din lokala Fönstermästare och montage i mästarklass.

Boka ett kostnadsfritt hembesök med din lokala Fönstermästare nu, så sitter dina nya Svanenmärkta fönster snart i väggarna.

Svanenmärkta fönster gör det skönare på insidan

Moderna fönster är bra för ett varmt, jämt och behagligt inomhusklimat.
Och Svanenmärkta är ännu bättre.

Skillnaden i energieffektivitet mellan ett vanligt modernt fönster och ett som är Svanenmärkt märks framförallt när det är kallt ute. Om du har chansen att lägga handen på insidan av ett vanligt fönster och ett Svanenmärkt blir det tydligt att det Svanenmärkta är varmare. Det gör så klart också att det är ännu skönare att vistas på insidan av det Svanenmärkta i jämförelse med det vanliga.

Och du, glöm inte att det känns skönare på insidan av kroppen när man vet att man har valt de bästa fönstren för klimatet och miljön.

Montaget är viktigt för hög energieffektivitet

När du väljer att investera i energieffektiva fönster är det viktigt att montaget blir väl utfört. Det handlar bland annat om att fönstret ska sitta i den varma delen av väggen och att ingen luft ska kunna passera. Väljer du att byta fönster med oss på Mockfjärds så tar vi och våra specialutbildade montörer ansvar för hela montaget och garanterar att både fönstret och montaget är helt tätt.

Till montaget använder vi material som klarar våra krav gällande miljö, kvalitet och innehåll. De ska helt enkelt vara schyssta mot miljön, hålla länge och inte släppa ifrån sig farliga ämnen.

Läs mer om vårt montage

Ett grönare fönsterbyte

Att sälja och montera nya fönster i hela Sverige är en utmaning ur miljösynpunkt med råvaror, tillverkning, transporter och avfall. Därför vill vi, som Sveriges ledande fönsterbytare, även erbjuda Sveriges grönaste fönsterbyte och utvecklar vårt hållbarhetsarbete hela tiden. Här ger vi en överblick över hur långt vi har kommit hittills och vart vi är på väg.

Miljö och hållbarhet

Ta ett Grönt lån för byte till Svanenmärkta fönster

När många byter till extra energieffektiva och Svanenmärkta fönster gör det skillnad för både klimatet och miljön. Därför finns Grönt lån – ett mer förmånligt sätt att låna pengar för att investera i energieffektiva bostäder. Vi erbjuder ett Grönt lån via vår parter Svea.

Boka gratis hembesök och få marknadens schysstaste fönsterbyte

Vi erbjuder kompletta fönsterbyten – från planering till färdigt montage och återvinning av dina befintliga produkter – med dig som kund och hållbarhet i fokus under hela resan. Du får en personlig kontakt med din lokala Fönstermästare och montage i mästarklass.

Boka ett kostnadsfritt hembesök med din lokala Fönstermästare nu, så sitter dina nya Svanenmärkta fönster snart i väggarna.