Träfönster

Kompromisslös kvalitet och design. Prima görs av furuvirke från skogarna där träden växer med rätt förutsättningar för att kvaliteten ska bli som allra bäst. Även fönstrets design är kompromisslös i alla detaljer. Prima, helt enkelt.

Den nya generationens träfönster föddes med Mockfjärds Prima och sätter en ny standard för design och prestanda. Vackra vridfönster där de vita modellerna är förstärkta med EverCoat® på de mest utsatta delarna. Prima vridfönster är ett tilltalande fönster med väl genomtänkta detaljer. Fönstret har ett U-värde på 1,2.

Energialternativet SuperWarm® är ett tillval som gör Primaseriens fönster och altandörrar ännu mer energieffektiva (U-värde 0,9). SuperWarm® har en 3-glas isolerruta som släpper in dagsljuset och effektivt behåller värmen kvar i huset. Isolerrutan har dessutom en varmkant som ger högre randzonstemperatur (det är varmare längst ut i kanterna på glaset) och därmed förbättras fönstrets isolerförmåga ytterligare samtidigt som risken för kondens minskar.

 

Prima sidohängt fönster

Sidohängt träfönster med traditionsenlig design som passar de flesta svenska villor. Har du sedan tidigare sidohängda fönster förblir husets utseende så intakt som möjligt. Läs mer


Prima Vridfönster

Vridfönstret går att öppna för vädring oavsett regn och blåst. Dessutom kan du enkelt rengöra båda sidorna medan du står inomhus. Läs mer


Prima Fast fönster

Med fasta fönster kan du skapa unika fönsterkonstruktioner med ett mycket bra ljusinsläpp. Den smala karmen och bågen ger fönstret en extra stor glasyta. Läs mer


Prima Sidohängt fönster har fått förbättrade gångjärn, glaskassetter och lister jämfört med tidigare modeller.

Det dolda beslaget på 
Prima Vridfönster gör att den modellen är en av marknadens inbrottssäkraste fönster. Utan att behöva plocka undan på fönsterbänken kan man dessutom vrida fönstret 180 grader. Otroligt smidigt!

Prima Fast fönster är perfekt till utrymmen där du vill släppa in ljus men inte behöver öppna, eller om dubaravill ge mer liv och skönhet till husfasaden. Välj mellan trekantigt, runt eller fyrkantigt.