Den nya generationens träfönster föddes med Mockfjärds Prima. Vackra vridfönster, fasta fönster samt sido- och överhängda fönster där de vita modellerna är förstärkta med aluminium på de mest väderutsatta delarna.

Prima vridfönster är ett vackert 3-glasfönster med väl genomtänkta detaljer. Fönstret har ett U-värde på 1,2. Den nya generationen träfönster från Mockfjärds sätter en ny standard för design och prestanda.

Energialternativet Prima Eco är ett tillval som gör Primaseriens fönster och altandörrar ännu mer energieffektiva (U-värde 0,79 i fast utförande).

Våra träfönster i serien Prima görs av furuvirke från skogarna där träden växer med rätt förutsättningar för att kvaliteten ska bli som allra bäst. Även fönstrets design är kompromisslös. Prima, helt enkelt.

Få Prima som miljömärkt med Svanen
Om du vill ha ditt Primafönster Svanenmärkt är det inga problem. Ett Svanenmärkt miljöfönster framställt med miljömässiga metoder. Isolerrutan har en varmkant som ger högre randzonstemperatur (det är varmare längst ut i kanterna på glaset) och därmed förbättras fönstrets isolerförmåga ytterligare samtidigt som risken för kondens minskar. Ett fönster som sparar både pengar och miljö.

Kort om Prima

 • Energieffektivitet
  U-värde 1,2 som standard.
  Prima Eco från 0,79 i fast utförande.
 • Mönsterskyddad design
  Smidig konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.
 • Dolda spröjsinfästningar
  På våra vita fönster slipper du se fästet. En av många genomtänkta detaljer.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Prima säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall och dolda vridbeslag.

Träfönster med extra förstärkning

Våra träfönster är självklart tillverkade av trä. Fönsterkarm, fönsterbåge både interiört och exteriört är tillverkat av prima furuvirke av högsta kvalitet. På våra vita Primafönster är de mest väderutsatta delarna på fönstret förstärkta med aluminium. Rena träfönster som tillverkade med rätt virke, som våra, har mycket god hållbarhet Med vår extra aluminiumförstärkning  får du ett träfönster som i princip underhållsfria och som klarar av både väder och vind under lång tid.

Träfönster med moderna egenskaper

Låt dig inte luras och tro att träfönster är gammaldags. Funktions- och underhållsmässigt har de alla egenskaper som alla våra andra fönsterserier har. Det ser bland annat förstärkningen i aluminium och isolerglasrutan i 3-glas till. Isolerglasrutan gör bland annat att U-värdet på våra träfönster ligger på 1,2, vilket garanterat ger dig minskade uppvärmningskostnader jämfört med dina gamla fönster. .Ett genuint träfönster med moderna egenskaper helt enkelt.

Kombinera ditt fönsterval

Utseendemässigt är våra aluminiumfönster och träfönster snarlika. Därför kan du enkelt, utan att det syns, kombinera dessa i samma hus. Är träfönster ett alternativ för dig och ditt hus, kan det vara värt att på utsatta fasadytor överväga att kombinera med något av våra aluminiumfönster. Din fönstermästare svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att ta fram en optimal fönsterlösning.

Passar alla typer av svenska villor

Vacker och tidlös design på profil, karmar och bågar gör att Prima träfönster passar i princip till alla olika typer av svenska villor. Med spröjs som tillval blir kan du skräddarsy helt enligt dina önskemål. På våra vita fönster döljer vi fästet på spröjsen, en av många genomtänkta detaljer på detta tidlösa fönster.

Att välja nya träfönster från Mockfjärds

Fortfarande är träfönster det allra vanligaste i Sverige. Alla Mockfjärds träfönster kan skräddarsys efter dina önskemål och behov. Vilket fönster du än väljer kan du vara säker på att det är tillverkat av trä av allra högsta kvalitet. Virket kommer från skogarna där träden växer med rätt förutsättningar för att kvaliteten ska bli allra bäst. Det ger träet de kvaliteter som krävs för att hålla länge i vårt klimat i alla olika utföranden. Många tycker också att träfönstrets utseende passar bäst i till exempel äldre hus. Träfönster har fördelen att materialet är billigt och dessutom miljövänligt eftersom framställningen är energisnål. Alla våra fönster i trä anpassas efter just din beställning – sidohängda fönster, vridfönster, med- eller utan spröjs, det väljer du. Behöver du råd och tips frågar du bara din fönstermästare hos oss!

Livslängden på ett fönster i trä kan också påverkas av på vilken sida av huset fönstren sitter, om man har skruvat i termometrar eller stormhakar på fönstret, eller om de utsätts för havsluft. Det kan vara värt att välja till exempel aluminiumklädda fönster på en sida av huset om de är särskilt utsatta då flera av våra fönstermodeller går att kombinera.

Fördelar med träfönster från Mockfjärds:

• Bra pris
• Lång livslängd
• Trä av allra högsta kvalitet
• Tillverkning i Sverige
• Hög isoleringskapacitet (u-värde)
• Klassisk känsla
• Kan enkelt renoveras

Färgval och design oändliga
Våra fönster i trä kan beställas i mängder av olika färgkombinationer – allt för att matcha ditt hem och din personliga stil. Du kan välja olika färger på in- och utsidan så du verkligen kan lyfta fram fasadens utsida men också passa ihop det till inredningen inne i huset.

Att byta till träfönster med Mockfjärds
Alla våra fönster och dörrar är utvecklade och designade för att passa nordiska hus och klara de klimat- och miljökrav som ställs. Vi arbetar med helhetslösningar där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage. Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli ett av de främsta företagen i branschen och Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av ett multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden.