Den nya generationens träfönster föddes med Mockfjärds Prima. Vackra vridfönster, fasta fönster samt sido- och överhängda fönster där de vita modellerna är förstärkta med aluminium på de mest väderutsatta delarna.

Prima vridfönster är ett vackert 3-glasfönster med väl genomtänkta detaljer. Fönstret har ett U-värde på 1,2. Den nya generationen träfönster från Mockfjärds sätter en ny standard för design och prestanda.

Energialternativet Prima Eco är ett tillval som gör Primaseriens fönster och altandörrar ännu mer energieffektiva (U-värde 0,8 i fast utförande).

Våra träfönster i serien Prima görs av furuvirke från skogarna där träden växer med rätt förutsättningar för att kvaliteten ska bli som allra bäst. Även fönstrets design är kompromisslös. Prima, helt enkelt.

Kort om Prima

 • Energieffektivitet
  U-värde 1,2 som standard.
  Prima Eco från 0,7 i fast utförande.
 • Mönsterskyddad design
  Smidig konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.
 • Dolda spröjsinfästningar
  På våra vita fönster slipper du se fästet. En av många genomtänkta detaljer.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Prima säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall, förankrat glas och dolda vridbeslag.
 • Prima ECO
  Ett Svanenmärkt miljöfönster framställt med miljömässiga metoder och energimärkt i klass A. Ett fönster som sparar både pengar och miljö. Isolerrutan har dessutom en varmkant som ger högre randzonstemperatur (det är varmare längst ut i kanterna på glaset) och därmed förbättras fönstrets isolerförmåga ytterligare samtidigt som risken för kondens minskar.

Träfönster med extra förstärkning

Våra träfönster är självklart tillverkade av trä. Fönsterkarm, fönsterbåge både interiört och exteriört är tillverkat av prima furuvirke av högsta kvalitet. På våra vita Primafönster är de mest väderutsatta delarna på fönstret förstärkta med aluminium. Rena träfönster som tillverkade med rätt virke, som våra, har mycket god hållbarhet Med vår extra aluminiumförstärkning  får du ett träfönster som i princip underhållsfria och som klarar av både väder och vind under lång tid.

Träfönster med moderna egenskaper

Låt dig inte luras och tro att träfönster är gammaldags. Funktions- och underhållsmässigt har de alla egenskaper som alla våra andra fönsterserier har. Det ser bland annat förstärkningen i aluminium och isolerglasrutan i 3-glas till. Isolerglasrutan gör bland annat att U-värdet på våra träfönster ligger på 1.2, vilket garanterat ger dig minskade uppvärmningskostnader jämfört med dina gamla fönster. .Ett genuint träfönster med moderna egenskaper helt enkelt.

Kombinera ditt fönsterval

Utseendemässigt är våra aluminiumfönster och träfönster snarlika. Därför kan du enkelt, utan att det syns, kombinera dessa i samma hus. Är träfönster ett alternativ för dig och ditt hus, kan det vara värt att på utsatta fasadytor överväga att kombinera med något av våra aluminiumfönster. Din fönstermästare svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att ta fram en optimal fönsterlösning.

Passar alla typer av svenska villor

Vacker och tidlös design på profil, karmar och bågar gör att Prima träfönster passar i princip till alla olika typer av svenska villor. Med spröjs som tillval blir kan du skräddarsy helt enligt dina önskemål. På våra vita fönster döljer vi fästet på spröjsen, en av många genomtänkta detaljer på detta tidlösa fönster.