Den nya generationens träfönster föddes med Mockfjärds Prima. Svanenmärkta och vackra fönster. De finns som vridfönster, fasta fönster samt sido- och överhängda fönster. De vita modellerna är förstärkta med aluminium på de mest väderutsatta delarna.

Mockfjärds Prima sätter en ny standard för design och prestanda. De är vackra, funktionella och energieffektiva med ett U-värde på 0,9 som standard. Prima, helt enkelt.

Prima är miljömärkt med Svanen
Alla våra fönster i serien Prima klarar höga krav på miljö, kvalitet och energieffektivitet. Tack vare det är de miljömärkta med Svanen som standard, utan extra kostnad. Den extra energieffektiviteten gör dem extra bra på att sänka dina uppvärmningskostnader och ger dessutom ett ännu skönare inomhusklimat än standardfönster.
Vill du veta mer? Läs mer här om fler sköna anledningar att välja Svanenmärkta fönster.

Kort om Prima

 • Energieffektivitet
  Extra lågt U-värde från 0,79 i fast utförande som standard.
 • Snygg och funktionell design
  Smidig konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.
 • Dolda spröjsinfästningar
  På våra vita fönster slipper du se fästet. En av många genomtänkta detaljer.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Prima säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall och dolda vridbeslag.
 • Stora möjligheter med spröjs
  Ge dina fönster det utseende du önskar med spröjs.
 • Välj till matchande altandörr
  Självklart finns det matchande altandörrar i serien Prima. Se dem här. 

Träfönster med extra förstärkning

Våra träfönster görs av furuvirke från certifierade skogsbruk där träden växer med rätt förutsättningar för att kvaliteten ska bli som allra bäst. På våra vita Primafönster är de mest väderutsatta delarna på fönstret förstärkta med aluminium. Men oavsett kulör får du ett vackert fönster och som klarar av väder och vind under lång tid.

Träfönster med moderna egenskaper

Låt dig inte luras och tro att träfönster är gammaldags. Funktions- och underhållsmässigt har de alla egenskaper som alla våra andra fönsterserier har. Isolerglaset gör att U-värdet på våra öppningsbara träfönster ligger på 0,9 som standard, vilket garanterat ger dig minskade uppvärmningskostnader jämfört med dina gamla fönster. Ett genuint träfönster med moderna egenskaper helt enkelt.

Kombinera ditt fönsterval

Utseendemässigt är våra aluminiumfönster och träfönster snarlika. Därför kan du enkelt, utan att det syns, kombinera dessa i samma hus. Är träfönster ett alternativ för dig och ditt hus, kan det vara värt att på väderutsatta fasadytor överväga att kombinera dem med något av våra aluminiumfönster för längre hållbarhet och mindre underhåll. Din Fönstermästare svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att ta fram en optimal fönsterlösning.

Passar alla typer av svenska villor

Vacker och tidlös design på profil, karmar och bågar gör att Prima träfönster passar i princip till alla typer av svenska villor. Med spröjs som tillval blir kan du skräddarsy helt enligt dina önskemål. På våra vita fönster döljer vi fästet på spröjsen, en av många genomtänkta detaljer på detta tidlösa fönster.

Att välja nya träfönster från Mockfjärds

Fortfarande är träfönster det allra vanligaste i Sverige och många tycker också att träfönstret passar bäst i till exempel äldre hus. Alla Mockfjärds träfönster kan skräddarsys efter dina önskemål och behov. Alla våra fönster i trä anpassas efter just din beställning – sidohängda fönster, vridfönster, med- eller utan spröjs, det väljer du. Behöver du råd och tips frågar du bara din Fönstermästare hos oss!

Fördelar med träfönster från Mockfjärds:

• Bra pris
• Lång livslängd
• Trä av allra högsta kvalitet
• Tillverkning i Sverige
• Hög isoleringskapacitet (U-värde)
• Klassisk känsla
• Kan enkelt renoveras

Färgval och design oändliga
Våra fönster i trä kan beställas i mängder av olika färgkombinationer – allt för att matcha ditt hem och din personliga stil. Du kan välja olika färger på in- och utsidan så du verkligen kan lyfta fram fasadens utsida men också passa ihop det till inredningen inne i huset.

Att byta till träfönster med Mockfjärds

Alla våra fönster och dörrar är utvecklade och designade för att passa nordiska hus och klara de klimat- och miljökrav som ställs. Vi arbetar med helhetslösningar där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage. Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli ett av de främsta företagen i branschen och Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av ett multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden.

Boka kostnadsfritt hembesök av din lokala Fönstermästare här.