Var börjar man?
När det kommer till fönsterbyten för fastigheter och bostadsrättsföreningar så handlar mycket om att förenkla och förtydliga processen, eftersom det ofta är många parter inblandade. Efter mer än 300 000 fönsterbyten vet vi vad som krävs. Vi har fokus på att göra fönsterbytet så smidigt och effektivt som möjligt för både fastighetsägare och boende. Vi inleder med ett kostnadsfritt platsbesök och rådgivning där vi gör en grundlig behovsanalys av fönsterbytet. Fönsterserien som vi normalt sett utgår ifrån och som ofta används i fastigheter är vår serie Continental.
 
Flexibla fönster för större fastigheter
Continental är ett inåtgående fönster som är ljudreducerande och har ett bra u-värde. Continentalserien innehåller fasta, sido- och underkantshängda fönster med vacker och praktisk design som är utvecklade för just större fastigheter. Passar särskilt bra på våningsplan där det annars är svårt att nå fönstrets utsida. Fönstren i Continentalserien är tillverkade av svensk kärnfuru som vi försett med aluminium på utsidan för att minimera underhållet. Alla våra fönster tillverkas i Sverige och vi använder självklart miljöcertifierat virke. Allt för att dina nya fönster ska hålla för en lång tid framöver. 
Självklart erbjuder vi andra fönstertyper, såsom vridfönster och sidohängda fönster. Dessa går att få helt i trä, eller med aluminiumbeklädd utsida.
 
Skräddarsydda fönster och beslag
Alla fönster tillverkas och skräddarsys efter behov och utseende, bland annat kan du enkelt välja mellan kopplade fönster (2+1) som kan ha persienner mellan glasen och fönster med 3-glas isolerruta i en båge. Våra inåtgående fönster kan dessutom utrustas med Kipp-Dreh-beslag som innebär att fönstret kan öppnas i överkant när du ska vädra – praktiskt och säkert. Självklart kan du även stå inomhus och putsa både in- och utsida.
 
Bygglov för fönsterbyte?
Det korta svaret är NEJ. Efter ett prejudicerande domslut i Mark- och Miljööverdomstolen under 2019 står det nu klart att kommuner inte har rätt att kräva bygglov för ett fönsterbyte, om det inte särskilt angetts i detaljplan. Den aktuella kommunen hävdade att företaget hade behövt söka bygglov då de ansåg att de nya fönstren inte var likvärdiga de gamla i fastigheten från 1920-talet. Mark- och Miljööverdomstolen konstaterar dock att fönster inte anses medföra en sådan avsevärd påverkan på byggnadens yttre utseende att bygglov krävs om det inte särskilt anges i detaljplan. 

 

Vi guidar er genom hela processen
Att byta fönster som bostadsrättsförening är en stor investering. Det är många nya begrepp, beslut och parametrar att ta hänsyn till. Våra projektledare guidar er genom hela processen och tar fram de mest optimala fönstren som passar just er fastighet och era behov och kan sköta all kommunikation med de boende i fastigheten. Med Mockfjärds är det enkelt att byta fönster.