Vi erbjuder dig komplett fönsterbyte med fördelaktig finansiering

Boka hembesök

Produktmärkningar

  • CE – CE-märket intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Altandörrar från VELFAC Classic är perfekta för energirenovering i autentisk design. Här förenas moderna krav på isoleringsförmåga med ursprungliga kvaliteter i fönster, som de såg ut för 200 år sedan. Välj om du vill ha karm och båge helt i trä, eller i trä med så gott som underhållsfri aluminium på utsidan.

Altandörrar från VELFAC Classic har en klassisk fönsterstil med synliga gångjärn, vacker kittfalsdetalj och smala spröjsar för en elegant uppdelning av glasrutorna. Allt detta utan att kompromissa med modern energiprestanda.

Väljer du klassiska altandörrar i trä med aluminiumbeklädd utsida behöver du inte lägga någon tid på att underhållsmålning. Men om du vill ha autentiska material kan du välja VELFAC Classic som ett rent träfönster.

Alla altandörrar blir måttbeställda, precis som fönstren, vilket gör att du kan välja om du vill ha en enkeldörr eller, om du har utrymme, en dubbel altandörr. Classic Altandörr kommer i tre olika modeller, välj mellan utåtgående fönsterdörr, inåtgående fönsterdörr och terassdörr.

Kännetecken för VELFAC Classic

  • Klassiska fönster som hjälper till att bevara husets stil
  •  Ofta med spröjs och klassiska uppdelningar av fönstret, till exempel flaggfönster
  • Detaljer som ger både huset och fönstren karaktär
  • Synliga gångjärn och klassiska låsfunktioner med fönsterbeslag som kan fås i flera färger

Här passar VELFAC Classic särskilt bra:

  • Sekelskifteshus
  • Allmogehus
  • Nybyggen där man vill skapa en industriell stil med småspröjs

Tillval

Anpassa dina fönster och altandörrar med tillbehör. Du kan välja handtag i flera olika funktioner, variera med spröjs eller lägga till ventiler för att släppa in frisk luft.

Handtag
Spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge, finns med olika låsalternativ och med barnspärrsfunktion.

Ventilation
Altandörrar kan kompletteras med en friskluftsventil. Det ger ett bättre inomhusklimat och får luften att komma in i huset i jämt flöde. Med en öppningsspärr kan fönstret låsas och barnsäkras i ett ventilationsläge på 5-10 centimeter.

Se fönster som matchar denna altandörr

Invändiga kulörer:
Insidan av altandörrarna är i trä och är behandlade med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. För insidan finns 26 klassiska K7 RAL-färger att välja mellan som ingår i priset och ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer för träutsida:
Väljer du en utsida i trä så har den samma behandling som insidan av altandörren, med vattenbaserade medel som inte senare avger giftiga ämnen i rummet. Välj mellan 26 klassiska K7 RAL-färger som ingår i priset eller ytterligare omkring 175 K7 RAL-färger och klarlackerat finns mot tillägg.

Utvändiga kulörer för aluminium-utsida:
Väljer du en altandörr med aluminiumbeklädd utsida har den en mycket slitstark yta som aldrig behöver målas, utan enbart rengöras tillsammans med glaset ett par gånger om året eller vid behov.

Utsidan kan då utföras i valfri RAL-färg, granit eller metallic. Standardfärgerna är utan extra kostnad.

OBS! NCS och RAL kan variera mellan olika nyanser, då det är olika färgskalor.

Utöver klassisk RAL-färg kan du till ytbehandlingen välja:
– Granit, som har utvecklats för rustika fasadmaterial och finns i flera nyanser. Den granitliknande strukturen ger en rustik och rå look och är en av de mest populära ytorna
– Anodiserad yta i silver-, brons- eller svartnyans som ger fönsterbågen ett dekorativt och naturligt utseende

Pearl beige
RAL 1035
Olive green
RAL 6003
Fir green
RAL 6009
Silver grey
RAL 7001
Beige grey
RAL 7006
Bastalt grey
RAL 7012
Brown grey
RAL 7013
Slate grey
RAL 7015
Anthracite grey
RAL 7016
Black grey
RAL 7021
Umbra grey
RAL 7022
Graphire grey
RAL 7024
Stone grey
RAL 7030
Pebble grey
RAL 7032
Light grey
RAL 7035
Dusty grey
RAL 7037
Agate grey
RAL 7038
Silk grey
RAL 7044
Chocolate brown
RAL 8017
Grey brown
RAL 8019
Black brown
RAL 8022
Creme
RAL 9001
Grey white
RAL 9002
Signal white
RAL 9003
Jet black
RAL 9005
Signal black
RAL 9004
Grey aluminium
RAL 9007
Pure white
RAL 9010

Stort urval av glaslösningar

Med VELFAC väljer du inte bara färg, form och tillbehör, utan också det perfekta glaset för att möta prestandakrav och tillgodose dina behov.

VELFAC Standard
Ger en ljus, trevlig inredning och en klar bild av den yttre miljön. Standard är en glaskassett med 3 glasrutor.

VELFAC Sound
Buller utifrån kan vara mycket irriterande. Vid sådana fall kan fönster som reducerar buller avsevärt förbättra inomhusmiljön.

Ett altandörr från VELFAC med standardruta har en ljuddämpande effekt (Rw) på 33dB. Genom att använda olika glastyper och öka djupet på avståndsprofilen kan den ljuddämpande effekten (Rw) höjas till 43dB.

VELFAC Sun
Ett effektivt sätt att hålla inomhustemperaturen nere i rum med stora fönsterpartier mot söder och väster är att använda Sun-glas som reflekterar upp mot 60% av solens värme. Man stänger ute besvärande solljus, medan massor av naturligt ljus fortfarande släpps in.

VELFAC Safety
Personsäkerhetsglas avser en typ av glas som förhindrar eller verksamt minimerar risken för personskador vid kontakt med glas. Till exempel i helglasade altandörrar, ytterdörrar och lågt sittande fönster.

Décorglas
Décorglas förhindrar fri in- och utsyn, till exempel i badrumsfönster och ytterdörrar. Du kan välja mellan fem designer: Satin, Pacific, Cotswold, Carré och Mat Lam (glaslaminerad med en matt folie som ger ett sandblästrat utseende).

Du välja att dela upp fönstret med spröjs för att uppnå ett specifikt designuttryck. Spröjs kan fås i olika varianter, smala eller breda, och delar upp fönstret visuellt utan att tumma på prestandan.