Att välja rätt fönster och tillval

Fönster för både interiör och exteriör

Det är lätt hänt att man endast tänker på de behov man har inomhus. Fönstren utgör en stor del av ett hus totala utseende och det är därför viktigt att tänka både inifrån och utifrån så att dina fönster passar både dina behov, inredningsstil och fasad. Nya fönster kan verkligen förstärka husets karaktär.

Fönster efter husets arkitektur och tidsepok

Det är viktigt att fönstren passar husets stil och arkitektur. Fönster till en funkisvilla och en sekelskiftesvilla ser olika ut. Äldre stilar kan till exempel återskapas med hjälp av olika spröjslösningar, handtag och glasalternativ. Våra fönsterserier täcker in alla olika hustyper.

Anpassa funktioner efter dig och dina behov

Du kan välja vridfönster, utåt- eller inåtgående sidohängda fönster eller fasta fönster. Ditt val kan till exempel styras av vilka fönster som är lättast att hantera vid fönsterputsning; är det viktigt för dig att kunna stå inomhus och putsa fönster? Din Fönstermästare skräddarsyr fönster efter behov.

Marias expertråd

Det är inte helt enkelt att avgöra vilka fönster och tillbehör som passar just dina behov och ditt hus bäst. Här ger Mockfjärds fönsterspecialist Maria Eriksson dig några tips.

• Anpassa dina val efter husets arkitektur

• Återskapa tidsepoker med val av glas och spröjs

• Tänk både på insidan och utsidan

• Passa på att se över altan- och ytterdörrar

• Fundera över vilken öppningsfunktion du vill ha

Fönsterbyte med många fördelar

Har du dåliga fönster har du mycket att vinna på att byta till nya fönster med moderna funktioner och lång hållbarhet – du får bättre inomhusklimat för hela familjen, lägre kostnader för uppvärmning och nedkylning, samt ökat värde på ditt hus. Och så blir det så klart väldigt snyggt.

battre_funktioner_mockfjards

Bättre funktioner

Nya fönster ger dig flera nya och bättre funktioner som kan underlätta din vardag. Integrerat vädringsbeslag, infälld spaltventil och ökad säkerhet är bara några exempel. Vill du stå inomhus och putsa fönster löser vi det också.

behagligt_inomhusklimat_mockfjards

Behagligare inomhusklimat

Det finns många fördelar med att byta fönster. Förutom att nya fönster spar energi som ger dig lägre energikostnader, kan du dessutom förbättra ditt inomhusklimat. Spaltventiler på dina nya fönster mäter behovet av tilluft genom kontroll av luftfuktigheten i rummet och ger dig ett konstant och behagligt inomhusklimat. Nya fönster med bättre isolering ger dig även en tystare inomhusmiljö.

okat_varde_pa_huset_mockfjards

Ökat värde på huset

Nya fönster är en bra investering som höjer värdet på ditt hus. Som engångskostnad kan det vara en stor investering men på lång sikt finns det mycket pengar att spara. Fönster är något både mäklare och spekulanter inspekterar noga vid till exempel försäljning och värdering.

Läs vad mäklaren Patrik Borin sa om fönsters betydelse vid försäljning

lyfter_husets_karraktar_mockfjards

Lyfter husets karaktär

Fönster utgör en stor del av husets utseende och karaktär. Nya fönster kan därför förstärka både husets stil och arkitektur. Våra fönsterserier täcker in alla tänkbara stilar och kan dessutom skräddarsys med hjälp av tillval, spröjs och färg.

Svana dina fönster!

Visste du att alla våra storsäljare är Svanenmärkta som standard? Alltså utan extra kostnad.

När du väljer att byta ut dåliga fönster mot Svanenmärkta gör du det bästa för miljön, sparar extra mycket energi, får riktigt skön inomhusmiljö och bidrar till att förändra byggbranschen till att bli mer klimatvänlig. Här berättar vi hur det hänger ihop.

Läs mer om Svanenmärkta fönster

Skräddarsy dina fönster och dörrar – sen sköter vi resten

Med vårt planeringsverktyg kan du enkelt designa dina nya fönster och dörrar. Allt för att ditt fönsterbyte ska bli enkelt, tryggt och snyggt!

Och du, vi tar såklart hand om hela ditt fönsterbyte – från måttagning till att fönsterna sitter i väggarna.