Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt möte där vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt hus. Efter det kan du luta dig tillbaka. Vi tar hand om resten, allt från måttagning till färdigt fönstermontage. Som Sveriges ledande fönsterbytare levererar vi både fönster och montage i mästarklass. Våra fönsterbyten grundar sig i fyra steg:

 

Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

 

Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

En Fönstermästare kommer hem till dig för att värdera dina befintliga fönster och planera ditt fönsterbyte. Under besöket får du hjälp med att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och dina önskemål samt ett fast pris att ta ställning till i lugn och ro. Självklart gäller detsamma även för ytterdörrar. Alla våra fönsterserier kan anpassas efter både utseende och dina önskemål och behov gällande funktioner. Integrerat vädringsbeslag, infälld spaltventil och ökad säkerhet är bara några exempel. Vill du stå inomhus och putsa fönster löser vi det också. Att byta fönster själv kan vara svårt och det är många nya begrepp som kan dyka upp, U-värde, smygar, spaltventiler, PVC-fönster och aluminiumfönster. Din Fönstermästare guidar dig genom hela processen och tar fram de mest optimala fönstren som passar just dig, ditt hus och dina behov. Du får såklart även ett fast pris att ta ställning till.

 

Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

 

Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att byta fönster, därför kontrollmäter vi alltid dina fönster innan beställning. Du slipper besväret med att mäta på egen hand och vi ansvarar för att beställningen blir rätt. Du kan hitta billiga fönster online eller i byggvaruhandeln, men med Mockfjärds får du specialtillverkade fönster med både montage och fönster i högsta kvalitet tillsammans med trygga garantier.

 

Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

 

Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

Våra fönster och dörrar finns i olika grundmodeller som anpassas efter dina önskemål avseende funktion, storlek, färg, glas och tillbehör. Våra storsäljare tillverkas av furu från närliggande skogar. Virket är certifierat och kommer från hållbart skogsbruk som bedrivs med hänsyn till både människor och miljö. Helt enkelt specialtillverkade fönster av högsta kvalitet anpassade efter just dina behov. Att kunna skräddarsy sina fönster är en självklarhet för oss då nya fönster både kan förstärka stilen och arkitekturen på ditt hus.

 

 

Vi monterar dina nya fönster och återvinner dina gamla

Våra utbildade fönstermontörer monterar dina fönster tryggt och snyggt. Dina gamla fönster tar vi med oss och återvinner. Allt material återvinns och glaset smälts ner och blir till nya fönsterrutor. Vi lämnar alltid omfattande garantier på både fönstren och montaget, bland annat 10 års garanti mot kondens inuti isolerrutan, röta i karm och båge samt 3 års garanti på montaget. Att byta fönster är en stor investering, men på lång sikt finns det mycket pengar att spara om montaget är väl utfört. Det ökar värdet på ditt hus och med bättre U-värden får du även ner dina energikostnader och spar energi nämnvärt. Fönster är dessutom något som både mäklare och spekulanter inspekterar noga vid till exempel försäljning och värdering.

 


 

Några saker att tänka på

Det kan vara mycket att sätta sig in i när det gäller ett fönsterbyte. Tillvalen och möjligheter är många, och svåra begrepp som bland annat U-värde, spaltventiler och smygar kan dyka upp. Våra Fönstermästare är med dig längs hela processen men några saker kan vara bra att tänka igenom innan väljer fönster. Här kommer några saker du kan tänka på vid val av fönster:

Sätter karaktären på huset

Husets ögon brukar man säga. Och lite så är det, nya fönster kan verkligen förstärka ett hus karaktär. Ofta tänker man främst på de behov man har inomhus, om båda sidor av fönstret enkelt ska kunna putsas, ljudisolering, inredningsstil och så vidare. Glöm inte att väga in den exteriöra delen av nya fönster. Hur huset ser ut utifrån, hur såg de gamla fönstren ut? Var det originalfönster? Kan du återskapa originalfönster med skräddarsydda tillval från Mockfjärds? Har du bytt färg på ditt hus kanske det betyder att du även ska byta färg på dina fönster? Kan du försäkra husets karaktär med spröjs? Det är bland annat detta som är styrkan i vårt koncept, du får helt skräddarsydda fönster efter just dina önskemål och dina behov.

Anpassa till husets arkitektur och tidsepok

Fönster i en funkisvilla och en sekelskiftesvilla ser helt olika ut. Äldre husstilar kan återskapas med hjälp av olika spröjslösningar, handtag och glasalternativ. Till en funkisvilla används till exempel färre spröjs. Våra Fönstermästare kommer gärna med tips och råd inför ditt fönsterbyte och hjälper dig ta fram ett förslag som passar just dig. Med nya fönster finns stora möjligheter att förstärka karaktären och charmen med ditt hus.

Funktioner som underlättar vardagen

Bland de första frågorna som brukar dyka upp är om du ska välja vridfönster, utåt- eller inåtgående sidohängda fönster eller fasta fönster. Valet beror bland annat var i huset ditt fönster sitter, hur det används och självklart karaktären på ditt hus. Vill du kunna stå inomhus och enkelt kunna putsa utsidan av dina fönster? Finns behov av ljudisolerande fönster på grund av närliggande trafik? Är någon sida av huset extra utsatt för väder och vind där extra förstärkning av dina fönster behövs ? Oberoende av funktioner så anpassar vi utseendet efter ditt hus, ett fönster med moderna funktioner behöver alltså inte se moderna ut.


 

Sveriges ledande fönsterbytare

Vår helhetslösning ger dig ett fönsterbyte som är enkelt, tryggt och snyggt. Vi tar hand om ditt fönsterbyte från måttagning till färdigt montage. Alla fönster tillverkas i Sverige av certifierat virke och håller högsta kvalitet. Design och utformning på alla våra produkter är gjorda för att passa nordisk arkitektur, självklart uppfyller de alla klimat- och miljökrav som ställs. Detta är några av sakerna som har gjort oss till Sveriges ledande fönsterbytare.

Mockfjärds grundades 1997 är idag ett av de främsta företagen i branschen. Trots vår storlek och att vi är en del av ett multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna, där husbyggande och hantverk har varit en del av samhället sedan århundraden.