Serien Mockfjärds Ultimat är Svanenmärkta och ett av våra kunders populäraste val. Dessa snygga träfönster och altandörrar är utrustade med ett utvändigt väderskydd av aluminium. Det gör dem mycket hållbara och så gott som underhållsfria. Fönstren finns med flera öppningsfunktioner, olika kulörer och kan fås med spröjs för att passa väl in i alla hus.

Mockfjärds Ultimat har utvecklats för att tillmötesgå vad Sveriges husägare vill ha. Vackra 3-glasfönster som är lättskötta och har mycket lång hållbarhet och hög energieffektivitet (lågt U-värde på 0,79 på fasta fönster och 0,9 på öppningsbara fönster som standard).

Mockfjärds Ultimat har karm och båge av högkvalitativ och certifierad furu från närliggande skogsbruk. På utsidan finns väderskyddet av aluminium med en design och matt lackering som gör att fönstret ser ut att vara av trä även från utsidan. Kombinationen med trä och aluminiumbeklädd utsida ger ett fönster som är vackert, har en genuin känsla och samtidigt behöver minimalt med underhåll.

Miljömärkt med Svanen
Mockfjärds Ultimat är miljömärkt med Svanen som standardSvanenmärkningen kostar alltså inget extra. Att fönstret är Svanenmärkt visar att det uppfyller Svanens hårda miljörkrav på bland annat produktion och materialval. Det är även extra energieffektivt och bra på att minska dina uppvärmningskostnader.
Läs mer här om fler sköna anledningar att välja Svanenmärkta fönster.

Kort om Ultimat

 • Energieffektivitet
  U-värde från 0,79 i fast utförande, 0,9 för öppningsbara.
 • Snygg och funktionell design
  Smidig konstruktion som släpper in mycket dagsljus.
 • Utvändigt väderskydd 
  Vårt tåliga och klimatanpassade väderskydd av aluminium ger dig ett så nära ett underhållsfritt fönster du kan komma.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Ultimat säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall och dolda vridbeslag.
 • Stora möjligheter med spröjs
  Ge dina fönster det utseende du önskar med spröjs.
 • Välj till matchande altandörr
  Självklart finns det matchande altandörrar i serien Ultimat. Se dem här. 

Snygga vridfönster med dolda vridbeslag

Vridfönster är tack vare dess smidiga funktion mycket populära. Ultimat vridfönster har dessutom dolda vridbeslag vilket är mycket snyggt och gör att det traditionsenliga utseendet förblir intakt. Tack vare att vikten fördelas annorlunda på vridbeslagen än på traditionella gångjärn så kan vridfönster göras så breda som 2,0 meter.

Fördelar med aluminiumfönster

Våra aluminiumfönster, liksom alla våra fönster och dörrar, är utvecklade och designade för att passa nordiska hus med många olika typer av arkitekturer. I Nordens tuffa klimat passar aluminiumfönster utmärkt. De har också fler fördelar som att:
• Aluminiumfönster är prisvärda och har en lång livslängd
• Metallen aluminium är väldigt hård och stabil
• Aluminiumfönster är väldigt vädertåliga och även lättskötta
• Aluminium lackeras i olika kulörer vilket ger dig stora möjligheter att designa ditt fönster

Ett ultimat val helt enkelt

Ultimat är ett modernt och vackert fönster som med olika tillval passar de flesta husstilar och tidsepoker. En bästsäljare som håller över tid.

Hela fönstret görs av kärnvirke av furu från svenska skogar. På utsidan av fönstret sitter det så gott som osynliga väderskyddet i aluminium vilket gör fönstret extremt tåligt mot såväl regn som brännande sol. Ultimat blir därmed ett nästan underhållsfritt fönster.

Ett ultimat val helt enkelt

Med Mockfjärds Ultimat får du det bästa av två världar. Vackra fönster som med olika tillval passar de flesta husstilar och tidsepoker. Samtidigt får du modernt och effektivt fönster med mycket god värmeisoleringsförmåga. Mockfjärds Ultimat är helt enkelt en bästsäljare som håller över tid.

Komplett fönsterbyte med Mockfjärds

Vi erbjuder en helhetslösning där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage i mästarklass.

Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av en multinationell koncern slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden. 

Ta det första steget till ett komplett fönsterbyte. Boka kostnadsfritt hembesök här.