Mockfjärds Ultimat är en fönsterserie utrustad med ett integrerat väderskydd av aluminium som gör fönstren mycket hållbara. Välj mellan fasta fönster eller tre olika öppningsfunktioner; sidohängd, vrid, vertikal och fasta fönster.

Mockfjärds Ultimat har utvecklats för att tillmötesgå vad landets husägare vill ha. Vackra 3-glasfönster som är lättskötta och har många års hållbarhet och ett lågt U-värde (1,2 som standard).

Kombinationen av trä och aluminiumbeklädd utsida skapar ett fönster som är vackert och samtidigt kräver minimalt med underhåll. Med trä på insidan skapas den rätta, genuina känslan, medan det integrerade, och därmed så gott som osynliga, väderskyddet av aluminium på utsidan gör fönstret extremt tåligt.

Går att få som Svanenmärkt
Mockfjärds Ultimat går självklart att få som miljömärkta med Svanen och kallas då Ultimat ECO. Fönsterna har då välisolerad glaskasett, dubbla lågemissionsglas och varmkant, framställt med miljömässiga metoder. Ett fönster som sparar både pengar och miljö helt enkelt.

Kort om Ultimat

 • Energieffektivitet
  U-värde 1,2 som standard,
  Ultimat Eco från 0,79 i fast utförande.
 • Mönsterskyddad design
  Smidig konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.
 • Integrerat väderskydd
  Vårt tåliga och klimatanpassade väderskydd av aluminium ger dig ett så nära ett underhållsfritt fönster du kan komma.
 • Säkerhet
  I standardutförande har Ultimat säkerhetsspanjolett, kraftiga slutbleck i metall och dolda vridbeslag.

Ett ultimat val helt enkelt

Ultimat är ett modernt och vackert fönster som med olika tillval passar de flesta husstilar och tidsepoker. En bästsäljare som håller över tid.

Hela fönstret görs av kärnvirke av furu från svenska skogar. På utsidan av fönstret sitter det så gott som osynliga väderskyddet i aluminium vilket gör fönstret extremt tåligt mot såväl regn som brännande sol. Ultimat blir därmed ett nästan underhållsfritt fönster.

Ultimat vridfönster har dolda vridbeslag vilket gör att det traditionsenliga utseendet förblir intakt. Tack vare att vikten fördelas annorlunda på vridbeslagen än på traditionella gångjärn så kan vridfönstren göras så breda som 2,0 m.

Fördelar med aluminiumfönster
Aluminiumfönster passar i många olika typer av arkitekturer och kan enkelt kombineras med någon av våra andra fönsterserier. Aluminiumfönstrets energieffektiva och beständiga egenskaper är stora fördelar när det gäller val av fönster. I nordens tuffa klimat med utsatta miljöer och med mycket vind passar aluminiumfönster utmärkt.

När det gäller brandsäkerhet är aluminiumfönster ett säkert val på grund av sin hårdhet och överlägsna täthet. Med Mockfjärds aluminiumfönster får du det bästa av två världar, ett fönster som passar in rent utseendemässigt samtidigt som man får ett modernt och effektivt fönster med mycket god värmeisoleringsförmåga.

Våra aluminiumfönster, liksom alla våra fönster och dörrar, är utvecklade och designade för att passa nordiska hus och klara de klimat- och miljökrav som ställs. Vi arbetar med helhetslösningar där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage.

Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli ett av de främsta företagen i branschen och Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av ett multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden.

Andra fördelar med aluminiumfönster
Aluminiumfönster är prisvärda och har en lång livstid
Metallen aluminium är väldigt hård och stabil
Aluminiumfönster är väldigt vädertåliga och därför även lättskötta
Aluminium kan tillverkas i olika färger och tack vare lack samt ytskikt är praktiskt taget varje önskat utseende möjligt.

Att byta fönster med Mockfjärds
Alla våra fönster och dörrar är utvecklade och designade för att passa nordiska hus och klara de klimat- och miljökrav som ställs. Vi arbetar med helhetslösningar där vi tar ansvar för hela fönsterbytet; från måttagning och planering till färdigt montage. Sedan vi grundades 1997 har vi vuxit till att bli ett av de främsta företagen i branschen och Sveriges ledande fönsterbytare. Trots vår storlek och att vi är en del av ett. multinationellt företag, slår vi vakt om att fortsätta vara familjeföretaget från Mockfjärd i Dalarna där husbyggande och hantverk varit en del av samhället sedan århundraden.