Pioner i full blom kantar vägen upp mot villan där Fia och hennes familj bor. Huset som tidigare hade en putsad fasad har fått en ny vit träpanel. Nästa steg i uppfräschningen av 60-åringen var att byta de gamla fönstren som var dåligt isolerade och därför släppte igenom både ljud och kyla.

När annonsen för Mockfjärdsfönster dök upp i Fias instagramflöde förra sommaren gjorde hon slag i saken och kontaktade sin lokala fönstermästare.

– Hela processen har varit jättesmidig från att jag tog kontakt till måttagning och montage av de nya fönstren, berättar Fia.

I början på hösten var allt klart och fönstren satt på plats. Och till Fias stora glädje slapp de kallraset från fönstren när vintern kom. Förutom att de nya fönstren håller ute både kyla och ljud har de också smarta funktioner som att det går att rotera fönstren inåt när man ska tvätta dem.

På frågan om vad som var viktigast för dem när de skulle byta fönster kommer svaret snabbt:
– Allt var viktigt för mig. Hur fönstren ser ut, att de är välisolerade och energieffektiva och håller hög kvalitet. Och att själva bytet går smidigt såklart, säger Fia.

 

 


Namn
Sedigheh “Fia” Marghoob Shadkar

Bostad
60-talsvilla i Falun

Beställning från Mockfjärds
• Mockfjärds Prima