Våra klassiska fönster är utvecklade och designade särskilt för dig som vill ha fönster med allmogeprofilerad karm och båge utan att gå miste om fördelarna som nytillverkade, moderna fönster har. Hos oss kan du välja mellan tre olika serier med fönster i allmogestil.

Energieffektiva Klassiska trä/alufönster – VELFAC Classic
Fönster i klassisk fönsterstil med synliga gångjärn, vacker kittfalsdetalj och smala spröjs för en elegant uppdelning av glasrutorna. Allt detta med modern energieffektivitet. VELFAC Classic finns i trä med underhållsfri aluminiumbeklädd utsida. Vill ha traditionellt material kan du välja dem som rena träfönster.

Aluminiumbeklädda träfönster med 3-glas – Ultimat Tradition
Ett modernt och vackert fönster i allmogestil. Det här fönstret har en aluminiumbeklädd utsida för extra lång livslängd och minimalt med underhåll. Tack vare dess matta lackering och design ser den ut som trä. På insidan har fönstret rund profil och klassiska fönsterhakar och vädringsbeslag. Detta fönster har hög energieffektivitet.

Allmogefönster helt i trä med 2-glas – Fritid
Ett klassiskt allmogefönster med 2-glas isolerruta och lösa spröjs som tillval. Ett gammeldags fönster med rund profil och beslag som är förnicklade eller förmässingade. Det här fönstret har flera fördelar som ett modernt fönster kan ge, som hög kvalitet i alla material och god funktion. Dessa vackra fönster har något lägre energieffektivitet än fönster med 3-glas och passar därför till hus som inte används under hela året, så som fritidshus, friggebod och Attefallshus.

Kort om allmogefönster

Det här är allmoge
Klassiska och allmogefönster passar dig som renoverar ett äldre hus och som vill behålla en gammaldags stil. Allmogestilen hämtar sin inspiration från de möbler och föremål som tillverkades och användes i det svenska bondesamhället fram till 1900-talet. Det är robust och lantligt, och fokus låg på hög kvalitet.

Gammal stil – nya fördelar
Kort sagt ger allmogefönster dig möjligheten att njuta av känslan av ett klassiskt träfönster i gammal stil, samtidigt som de är täta och lättskötta som endast nya fönster kan vara.

Skräddarsy dina allmogefönster från Mockfjärds
Alla våra klassiska fönster kan skräddarsys efter dina önskemål och behov.
Du kan beställa dem i olika färgkombinationer – allt för att matcha ditt hem och din personliga stil. Du kan välja olika färger på in- och utsidan, så du verkligen kan lyfta fram fasadens utsida men också passa ihop det till inredningen inne i huset.

Behöver du råd och tips är din lokala Fönstermästare redo att hjälpa dig.