Fönster i allmogestil

Antik charm med moderna fördelar. Våra epokfönster passar perfekt för dig som vill ha ett gammaldags fönster med klassisk design. Fungerar utmärkt till renovering som till ett nybyggt hus där man vill bevara det svenska traditionella utseendet.

Med ny teknik kan man effektivisera och minska energiförbrukningen genom att använda 3-glasfönster eller 2-glasfönster med energiglas. Glasen försluts och innehåller luft eller ädelgas. Detta gör att fönstrens isoleringsförmåga kan öka med upp till 70%.

Eftersom glaset även reflekterar ljus så släpper fönstret in något mindre solljus i rummet. Detta kan dock vara en fördel på sommaren då man får lägre kostnader för att kyla ett rum med ett stort fönsterparti.

Mockfjärds Epok har två olika modeller att välja mellan: Kultur, som är ett vackert utåtgående kopplat 3-glas fönster (2+1) och som kan fås med kittade spröjs i ytterbågen och handtag i gammaldags stil. Det andra fönstret är Tradition, som har en enkelbåge med 2-glas isolerruta och lösa spröjs som tillval.

 

Epok Kultur sidohängt fönster

Epok Kultur är ett klassiskt sidohängt fönster. Profilen är vacker och klassisk med detaljer som glasdelande spröjs och haspar som ger fönstren en traditionell gammaldags känsla. Läs mer


Epok Tradition sidohängt fönster

Epok Tradition är ett klassiskt sidohängt fönster. Profilen är vacker och klassisk med detaljer som utanpåliggande spröjs och haspar vilka inger en traditionell gammaldags känsla. Läs mer


Epok Kultur utgående har kittade spröjs som tillval. För den rätta känslan kan du välja haspar i stilenligt nickel eller mässing. Epok Tradition har 2-glas isolerruta med löstagbara spröjs. Välj till integrerade fönsterbänkar som hjälper till att skapa den rätta atmosfären av traditionell sekelskiftesvilla.