Under vinterhalvåret är det många som upptäcker att de har dåliga fönster, de släpper in kyla och skapar drag och kallras. Många tror att man behöver vänta ända till våren för att lösa problemet men faktum är att det går smidigt att byta fönster oavsett årstid.

Patrik Vacietis är expert inom området, han arbetar som montagecoach hos oss på Mockfjärds.

– Kyla eller snö har ingen påverkan när vi byter fönster, det fungerar lika bra året runt.

Vi har bytt fönster i minus 25-30 grader utan några problem.

Så byter vi fönster under vintern

En vanlig missuppfattning är att man river ut alla fönster med en gång och på så vis kyler ned hela huset. Mockfjärds arbetar alltid i ett rum i taget och stänger igen alla dörrar för att isolera den tillfälliga kylan.

– Vissa tror att det står öppet i flera timmar eller dagar och att hela huset ska bli nedkylt. Men det är ju bara ett par minuter det handlar om.

Framförhållning är alltså A och O när man byter fönster under vintern och våra montörer ligger hela tiden steget före.

– Vi bär in det nya fönstret, sedan tar vi bort lister och smygar. När det är dags att riva bort isolering och kapa karmar går det fort och det nya fönstret är snart på plats.

När det är dags att riva bort isolering och kapa karmar går det fort och det nya fönstret är snart på plats.

Fördel att byta fönster under vintern

Det kan till och med vara en fördel att byta fönster under vintern eftersom luften ofta är torr och har lägre luftfuktighet än på sommaren.

– Det enda som skulle kunna stoppa oss är extrem kyla eftersom det kan bli en dålig arbetsmiljö för montörerna. Men vi har bytt fönster i minus 25-30 grader utan några problem.

Är det dags för nya fönster? Vänta inte – kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!