Vintern är den kallaste tiden på året, och historiskt har stigande elpriset gjort det dyrt att värma upp bostaden. Att fönster släpper in vackert ljus vet vi alla, men när det är kallt ute släpper dåliga och gamla fönster även ut mycket värme. Upp till 35 % av husets värme kan läcka via dåligt isolerade fönster. Med nya fönster kan du få ett förbättrat inomhusklimat.

Kalla golv kan bero på dåliga fönster

Om du har kalla golv hemma kan det bero på dåliga fönster. Det kallas för kallras. Det inre glaset på fönstret blir kallt på grund av dålig isoleringsförmåga och leder till att luften närmast rutan kyls ner och faller mot golvet. Ovanifrån kommer ny luft och ersätter den kalla luften som sjunkit och du har fått en rörelse som bidrar både ett kallt golv och ett otrevligt drag i rummet.
Här kan du lära dig mer om kallras. 

Energieffektiva fönster gör stor skillnad

Att byta ut gamla och dåligt isolerade fönster kan göra stor skillnad gällande din uppvärmningskostnad men också ditt inomhusklimat. Att dessutom ersätta dina gamla fönster med några av våra energieffektiva fönster med extra god isoleringsförmåga gör skillnaden ännu större. Det är en investering som lönar sig i längden. Här kan du läsa mer om våra serien Ultimat. De är Svanenmärkta miljöfönster med extra god isoleringsförmåga.

Aluminium blogg

Håll koll på U-värdet när du ska byta fönster

U-värde är ett mått på ett fönstrets isoleringsförmåga och anger hur mycket värme som passerar vid en viss temperatur. Ju lägre U-värde desto bättre isoleringsförmåga har fönstret. Att välja energifönster med lågt U-värde är med andra ord klokt om du vill spara energi och ha ett skönt inomhusklimat. Alla våra fönster är av högsta kvalitet och våra storsäljare i serierna Ultimat, Prima och Continental med 3-glas är extra energieffektiva, och tack vare bland annat det miljömärkta med Svanen.
Lär dig mer om U-värden här. 

En investering med många fördelar

Att byta fönster är en stor investering, men det ger dig också mycket:

  • Lägre energikostnader – Alla våra fönster släpper ut väldigt lite värme vilket gör att behovet av uppvärmning minskar.
  • Ökar värdet på huset – Nya fönster är en bra investering som höjer värdet på ditt hus.
  • Behagligare inomhusklimat – Inomhusklimatet blir allt viktigare när det gäller vår hälsa och välbefinnande. Nya fönster med bättre isolering ger dig dessutom en tystare inomhusmiljö.
  • Bättre funktionalitet – Nya fönster ger dig flera nya och bättre funktioner som kan underlätta din vardag.
  • Lyfter husets karaktär – Fönster utgör en stor del av husets utseende och karaktär. Nya fönster kan därför förstärka både husets stil och arkitektur.

Boka ett förutsättningslöst möte med din lokala Fönstermästare direkt