Valen är många när man står inför ett fönsterbyte. Ett av dem handlar om hur man vill öppna sitt fönster. Inåt, utåt, sidohängt eller fast? Här vill vi slå ett slag för ytterligare ett alternativ, nämligen vridfönstret. Precis som namnet skvallrar om handlar det om fönster som går att vrida upp och ned, alltså 180 grader. Dagens vridfönster kombinerar äldre tiders hantverk med smarta och säkra funktioner.

Vridfönster

Ett fönster med vridbeslag gör vädringen till ett nöje

Enkla att öppna och stänga

Vridfönstrets handtag sitter på den nedre delen av fönstret och vridbeslaget har en inbyggd säkerhetsspärr för att fönstret inte ska kunna öppnas hela vägen av misstag (av nyfikna barn till exempel). Fönstret öppnas först till ett vädringsläge, och när spärren hålls in kan fönstret öppnas och vridas till putsläget. Fönstret kan öppnas och vridas 180 grader utan att du behöver ta bort saker från fönsterbrädan. Skönt när man vill kunna vädra ordentligt!

Lätt att putsa både på in- och utsidan

Med ett vridfönster behöver du inte tänka på att stå på stegar, hänga i selar eller vara tvungen att kalla in hjälp för att klara av fönsterputsandet. Med vridfönster putsar du alla husets fönster säkert från insidan. Bra för övervåningens fönster i villan eller för dig med fönster som är otillgängliga av andra anledningar.

Vridfönster. produktbild.

De dolda vridbeslagen behåller fönstrens traditionsenligt uttryck.

Konstruktion med förhöjd inbrottssäkerhet

Vridfönster är konstruerade på ett sådant sätt att de räknas som ett av marknadens mest inbrottssäkra fönster. Dessutom gör vridfönstrets konstruktion att fönstret är bättre balanserat med tyngden fördelad över hela karmen och därför upplever många det som att vridfönster är lättare att hantera än vad sidohängda fönster kan vara.

Vridfönster går precis som andra fönster att anpassa efter ditt hus stil och känsla, med eller utan spröjs, helt i trä eller med utsida i aluminium. De dolda vridbeslagen gör att fönstren, och huset, kan behålla sitt traditionsenliga uttryck.

Vridfönster. Referens

Vridfönster kombinerar äldre tiders hantverk med moderna funktioner.