Anledningarna till varför man väljer att byta fönster är många, nedan hittar du de vanligaste. Om du känner att en eller flera matchar in på dig kan det vara värt att titta på en ny fönsterlösning.

  1. Sänka din uppvärmningskostnad
  2. Få det tystare inomhus
  3. Få jämnare temperatur inomhus
  4. Öka husets värde
  5. Ändra utseendet på huset
  6. Slippa underhålla dina fönster
  7. Underlätta rengöringen av fönsterna

Känns något extra intressant?
Läs mer om de olika anledningarna här nedan.

1. Du kan sänka dina uppvärmningskostnader

Har du ett hus som byggdes innan mitten av 70-talet har du troligtvis kopplade sidohängda tvåglasfönster. Ett sådant fönster drar cirka 3 watt/kvm medan ett modernt treglasfönster drar som mest 1,2 watt/kvm. Alla fönster från Mockfjärds är klassade som energifönster och våra storsäljare är miljömärkta med Svanen och har extra god isoleringsförmåga som drar 0,9 watt/kvm.

2. Du kan få behagligare temperatur på sommaren

Har du fönster i söderläge så kan du ofta uppleva att det blir väldigt varmt när solen ligger på, speciellt på sommaren. Ett modernt treglasfönster har en lågenergibeläggning som gör att strålnings- och solvärme dämpas, vilket gör att du får ett mycket behagligare klimat och jämnare temperatur inomhus. Vi på Mockfjärds erbjuder även ett solskyddsglas som släpper in nästan identiskt mycket ljus som ett vanligt glas men stänger ute två tredjedelar av solvärmen.

3. Du kan få en tystare boendemiljö

Det är stor skillnad i upplevelsen av buller mellan äldre och moderna fönster. Ett klassiskt tvåglasfönster från innan mitten på 70-talet minskar buller med ca 25-27 decibel medan ett modernt treglasfönster reducerar ljudet med 35 decibel. Även om det bara är 10 decibel så uppfattar örat det som att det blir tre gånger tystare inomhus. Har du väldigt mycket buller utanför av vägar, järnvägar eller flygplan kan bullerreducerande glas behövas för att få ner ljudnivån ännu mer. Vi på Mockfjärds erbjuder bullerreducerande glaskassetter för dig som påverkas av en bullrig utomhusmiljö.

4. Du vill öka värdet på ditt hus

Fönster är en del av husets skal och något som mäklare och spekulanter kikar på vid värdering och försäljning. Därför tenderar fönster i gott skick och med ett bra U-värde att höja värdet på ditt hus. Här spelar ofta även andra delar såsom bullerreducering, underhållsfrihet, fönstrets design en stor roll i köparens beslut.

5. Du kan lyfta husets karaktär eller personalisera efter dina önskemål

Vill du förstärka husets arkitektur och karaktär? Eller har du en vision kring hur du vill ha ditt hus ska se ut kan du enkelt få till det genom att ändra fönstrens utseende genom olika spröjs eller färger. Du kan även återställa ett hus till sin tidigare stil genom att anpassa fönstren efter den tidsperioden. Våra fönsterserier täcker in alla tänkbara stilar och fönstren kan dessutom designas efter dina önskemål.

6. Du kan slippa underhålla dina fönster

Genom väderbeständig aluminiumbeklädnad slipper du lägga massor av tid på underhåll. Våra fönster i serien Ultimat har en kombination av trä på insidan och aluminiumbeklädd utsida som skapar ett vackert fönster som samtidigt innebär att du kan lägga minimalt med tid på underhåll. Som du kan behöva göra med rena träfönster. Läs mer om varför man ofta väljer väderskydd i aluminium.

7. Du vill slippa hänga på utsidan för att tvätta fönstren

Har du otillgängliga fönster som tvingar dig stå på stegar eller hänga i selar så kan det underlätta enormt att byta till ett modernt vridfönster som gör att du enkelt och smidigt kan vända fönstret och putsa det från insidan istället.

Vägde någon anledning tungt?

Var det en eller flera anledningar som gjorde att ett fönsterbyte hoppade några steg upp i underhållsplanen för ditt hus? Då kan våra lokala Fönstermästare hjälpa dig vidare i din process med ett kostnadsfritt hembesök där du får hjälp att välja rätt fönster för dina behov.

Boka ett kostnadsfritt hembesök här