Med spröjs kan man dela in ett fönsterparti i flera små fönsterrutor, något som kan ge vilken fasad som helst ett rejält lyft. Spröjs är som en accessoar till fönstret eller huset – och ett ypperligt tillfälle att sätta sin egen kreativa touch. Så har det dock inte alltid varit.

Vacker villa i Bjursås som bytt till Mockfjärds Prima, den nya generationens träfönster. Prima har en mönsterskyddad design och konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.

– Från början kunde man bara göra små fyrkantiga glasskivor, och för att få till större fönster använde man sig av spröjs. På så vis kunde fönstren bli större och släppa in mer dagsljus, berättar Maria Eriksson, fönsterspecialist hos Mockfjärds.

Maria berättar att möjligheterna med spröjs är stora och att man verkligen har chansen att göra sina fönster unika.

– Det kan ge ett helt nytt liv till husets fasad och möjligheterna är nästan oändliga. Det är ett roligt och enkelt sätt att sätta sin egen prägel på huset, säger Maria.

Det är dom små detaljerna som gör det! Vackra Mockfjärds Epok är ett fönster med moderna egenskaper och handgjorda detaljer som ser ut som fönster gjorde förr. På bilden kombinerat med Mockfjärds Prima.

Alla våra fönsterbyten börjar med ett kostnadsfritt hembesök från en av våra Fönstermästare. Då kan man rådfråga om vilka spröjs som skulle kunna passa till det fönstret man är intresserad av.

– Man kan i princip skräddarsy sina spröjs, men det finns även 25-30 olika spröjs- kombinationer vi erbjuder från början, säger Maria.

Vilka spröjs ska man då välja? Det gäller att satsa på något som passar in med huset. Man måste också tänka på vilket intryck man vill skapa.

– Om man har en sekelskiftesvilla eller ett gammaldags hus passar det perfekt med krysspröjs, något som dock inte alls passar ett funkisvilla. Annars har New England-stilen blivit väldigt populär den senaste tiden.

I våra fönsterserier Prima och Ultimat går det att addera utanpåliggande aluminiumspröjs. 

Är det dags för nya fönster? Vänta inte – kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!