De populäraste fönstren och altandörrarna

Mockfjärds Ultimat och Prima är två snarlika serier med fönster och altandörrar som är tillverkade i Sverige och perfekta till vårt omväxlade klimat. De är våra kunders populäraste val och därför kallar vi dem för våra storsäljare.

Fönster och altandörrar som passar i alla Sveriges villor

Serierna Ultimat och Prima är utåtgående 3-glasfönster och altandörrar som erbjuds med flera olika öppningssätt och stora möjligheter att designa dem så att de passar just ditt hus perfekt – både estetiskt och funktionellt, på in- och utsidan. De är snygga, mycket energieffektiva och har hög kvalitet.

Ultimat eller Prima – vilken ska jag välja?

Både Ultimat och Prima passar i alla Sveriges villor. Det enda som skiljer dem åt är materialet på utsidan. Prima har karm och båge helt i trä, medan Ultimat har ett väderskydd av aluminium på utsidan. Väljer du Prima kommer fönstret att behöva underhållas genom att skrapas och målas med ett antal års mellanrum, medan med Ultimat får du en nästan helt underhållsfri utsida.

Utseendemässigt då? Tack vare aluminiumets design och färg så ser båda faktiskt ut som klassiska träfönster.

Läs mer om Ultimat fönster och Prima fönster 

En passande öppningsfunktion för varje placering

Olika rum och placeringar av fönster och altandörrar har olika förutsättningar och därför finns det flera olika öppningsfunktioner för fönster. Fasta fönster passar bra där du kan gå på utsidan för att putsa dem, överkantshängda i källare och de populära vridfönstren passar bra i stort sett överallt men framförallt på övervåningar.

Alla dessa olika öppningsfunktioner och fler därtill finns både till Ultimat och Prima Och du kan blanda dem i ditt hus och ändå få en stilren utsida. Din Fönstermästare guidar dig gärna till den bästa lösningen.

Alltid miljömärkt med Svanen – utan extra kostnad

Våra storsäljare Ultimat och Prima är miljömärkta med Svanen. Det visar på att de:

  • Lever upp till hårda miljökrav på material och i tillverkning.
  • Har lång livslängd.
  • Säljs med bra montage och goda skötselinstruktioner.
  • Har låg klimatpåverkan tack vare låga energiförluster.

Här berättar vi om Svanenmärkta fönster.

Hög kvalitet och hållbarhet med de bästa råvarorna

Rätt råvaror är avgörande för att fönster och altandörrar både ska ha lång livslängd och vara bra val för miljön och klimatet. Därför är våra storsäljare tillverkade av följande råvaror:

  • Vi använder så stor andel low carbon-glas som möjligt. Det har 40% lägre koldioxidavtryck än vanligt fönsterglas och består av en andel återvunnet glas, vilket är viktigt för att spara på jordens resurser.
  • Väljer du utvändigt väderskydd är det tillverkat av low carbon-aluminium som ger 75% lägre koldioxidutsläpp vid tillverkning än traditionell produktion av aluminium. Dessutom återvinns spillet som råvara i nya väderskydd.
  • Virket till karm och båge kommer från lokala och FSC-certifierade skogsbruk. De tar hänsyn till miljövärden och sociala förhållanden, samt skyddar biologisk mångfald, ekologiskt värdefulla miljöer och kulturminnen.
  • All ytbehandling är vattenburen, istället för lösningsmedelsbaserad. Den är därmed schysst mot miljön, våra medarbetare och ger dig en sund inomhusmiljö då den inte avger några farliga ämnen.

Läs gärna mer om hela vårt hållbarhetsarbete här.

Hållbar tillverkning i Sverige

Våra storsäljare tillverkas i egen fabrik i Hälsingland. Här har produktionen optimerats så att alla råvaror utnyttjas maximalt och spillet blir minimalt. Produktionen drivs med 100% förnybar el och tack vare ett aktivt arbete med avfallsminimering är återvinningsgraden på avfall hela 99%.

Alla storsäljare finns i planeringsverktyget – designa dem själv

I det lättanvända planeringsverktyget kan du leka runt med färger och designer. När du känner dig redo får du personlig feedback på din planering av din lokala Fönstermästare, så du kan känna dig trygg med att du gör de bästa valen för dig och ditt hus.

Alla storsäljare är energieffektiva – räkna ut din besparing

Dåligt isolerade fönster kan ha en värmeförlust på upp till 35%, vilket visar sig vara dyrt när man väl börjar räkna på det. Gör Energibesparingstestet och se hur mycket energi och pengar du kan spara på att byta ut just dina befintliga fönster mot någon av våra storsäljare.

Gör testet här och få svar på två minuter. 

Så fungerar det

Vi börjar med ett kostnadsfritt möte där vi värderar dina befintliga fönster och hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt hus. Efter det kan du luta dig tillbaka. Vi tar hand om resten, allt från måttagning till färdigt montage. Vi köper också dina gamla fönster för att se till att de återvinns på bästa sätt.
Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

Vi kommer hem till dig för att värdera dina befintliga fönster. Ju sämre skick, desto mer betalar vi för dem. Under besöket får du hjälp med att planera ditt fönsterbyte och ta fram den bästa lösningen för just ditt hus samt ett fast pris att ta ställning till i lugn och ro.
Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att byta fönster, därför kontrollmäter vi alltid dina fönster innan beställning. Du slipper besväret med att mäta och vi ansvarar för att beställningen blir rätt.
Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

Våra fönster och dörrar finns i olika grundmodeller som anpassas efter dina önskemål avseende funktion, storlek, färg, glas och tillbehör. Vi tillverkar dina fönster av furu från närliggande skogar efter just dina behov i vår fönsterfabrik i Hälsingland.
Vi monterar dina nya fönster och återvinner dina gamla

Vi monterar dina nya fönster och återvinner dina gamla

Våra utbildade fönstermontörer monterar dina fönster tryggt och snyggt. Dina gamla fönster tar vi med oss och återvinner. Allt material återvinns och glaset smälts ner och blir till nya fönsterglas. Vi lämnar alltid omfattande garantier på både fönstren och montaget.

Vi köper och återvinner dina uttjänta fönster

När du gör ett komplett fönsterbyte med oss vill vi köpa dina uttjänta fönster. Det gör vi för att vi tycker att det är viktigt att fönstren återvinns på bästa sätt, istället för att läggas på soptipp. Vid återvinningen blir fönsterglaset till nytt fönsterglas, vilket är viktigt för att minska koldioxidutsläppen och spara på naturens resurser.

Få reda på värdet på dina uttjänta fönster här.

Finansiera fönsterbytet med Grönt lån

När många byter till extra energieffektiva och Svanenmärkta fönster gör det skillnad för klimatet och miljön. För att bidra till omställningen finns Grönt lån – ett mer förmånligt sätt att låna pengar för att investera i att energieffektivisera bostäder. Vi erbjuder dig ett Grönt lån via vår parter Svea.