Ytterdörren är det första som möter dig när du kommer hem. Varför inte välja en som får dig att känna dig välkommen? Vare sig du ska byta fönster eller dörrar i ditt hem så har Mockfjärds ett brett sortiment av ytterdörrar. Vi har lösningar för såväl sekelskiftesvillan som funkishuset.

När du väljer en ytterdörr ur vårt stora sortiment får du en säker ytterdörr av mycket hög kvalitet. Hakregellås och justerbara gångjärn med bakkantssäkring som standard ger dig en ytterdörr med hög inbrottssäkerhet. Vi har både heltäckande ytterdörrar, pardörrar och dörrar med glas och du kan självklart välja färg och skräddarsy din dörr med olika tillbehör. Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden.

Ytterdörr monterat och klart till fast pris

Vi tar dessutom hand om montaget till fast pris och med omfattande garantier, bland annat 10 års formgaranti. Om du byter fönster kan det vara ett utmärkt tillfälle att även byta ytterdörr. Vi har ett stort sortiment där du garanterat hittar något som passar dig, ditt hus och dina behov. Välj en dörr så hjälper din fönstermästare att ta fram olika färger för din ytterdörr som både passar huset och dig. Vi kommer gärna hem till dig för ett kostnadsfritt hembesök.

Aktikektritade ytterdörrar

Vårt sortiment är designat av arkitekten och designern Pelle Wester. Skissblock efter skissblock har fyllts med skisser av alla tänkbara typer av hus och bildar en unik dokumentation över hur villor och radhus i Sverige egentligen ser ut – och vilken typ av dörrar som passar var. Utifrån detta ritades sedan en serie ytterdörrar som är unika för Mockfjärds.

Från tradition till modernism

Vårt dörrsortiment är baserat på olika tidsepoker. Det ger dig en fingervisning om var vår inspiration kommit ifrån, men byggåret på ditt hus avgör egentligen inte vilken ytterdörr du ska välja. Ett alldeles nybyggt hus kan exempelvis ha ett formspråk som är kopierat från 1800-talet. Sen är det självklart tycke och smak som avgör. Du kan även anpassa din dörr genom att välja färg, typ av glas och handtag.

Ytterdörrar för framtiden

Alla våra dörrar har mycket god värmeisolering med ett lågt u-värde, de dörrar som innehar vår märkning SuperWarm har ett extra lågt u-värde på 0.6. Våra SuperWarm-dörrar är utrustade med en extra isolering vilket gör att dörrbladet är ca en tredjedel tjockare än en vanlig ytterdörr och sätter ny standard när det kommer till energibesparing och värmeisolering för ytterdörrar. De ytterdörrar du kan få i SuperWarm-utförande är: Björbo, Norrö, Nås, Saltsjöbaden och Äppelbo.

De rätta tillbehören till din ytterdörr

Ibland kan de små detaljerna göra hela skillnaden. Beroende på vilket handtag, glas och överljusalternativ du väljer kan ytterdörren byta karaktär. Utnyttja möjligheterna att sätta din egen personliga prägel. Färg, träslag, ytterdörrsfoder med dekor, lås, handtag är bara några av tillbehören du kan välja mellan.

Det viktiga som inte syns

Hur din nya ytterdörr ser ut är naturligtvis en avgörande fråga. Men minst lika viktigt är det som inte syns, det vill säga hur bra konstruktionen är och hur trygg du kan känna dig med den. Vårt dörrsortiment har en ovanligt hög säkerhetsnivå som standard. Våra enkeldörrar har även förhöjd säkerhetsnivå i form av RC2 och RC2N. Likaså använder vi enbart kvalitetsprodukter i tillverkningen. Det är en av anledningarna till att vi kan vara så generösa med våra garantier. Hela vårt sortiment har mycket goda U-värden, från våra SuperWarm-dörrar med U-värde på 0.6.

Förstärkt säkerhet på enkeldörrar

På våra enkeldörrar erbjuder vi en förstärkt säkerhet i form av RC2 och RC2N.
RC2 – testad enligt SS EN 1627-RC2

  • Kan tillverkas med eller utan glas
  • Förstärkt dörrblad
  • Hakregellås med förstärkt infästning
  • Gångjärn med bakkantssäkring och förstärkt infästning
  • Karmförstärkningsbeslag
  • Säkerhetsglas som klarar inbrottsförsök enl. SS EN 1627-RC2
  • Förstärkt glasinfästning

RC2-N – testad enligt SS EN 1627-RC2

  • Tillverkas med standardglas (ej laminerat)
  • Lämpligt vid mindre glas och vid användande av ”hemma bekväm-borta säker” funktion på lås
  • I övrigt lika RC2

En standarddörr i genomskärning

1. MDF-H-skivor med eller utan fanér
2. Stabiliserande 0,5 mm aluminiumplåt
3. Limmade spärrskikt
4. Kärna av formskuren 55 mm freonfri cellplast
5. Ram av kraftiga reglar i utvalt trä

Att tänka på när du ska byta ytterdörr

1: Ytterdörrens U-värde. U-värde talar om dörrens värmeisolerande förmåga, U-värdet på alla våra ytterdörrar hittar du under teknisk specifikation. Våra SuperWarm-ytterdörrar är utrustade med extra isolering vilket gör att dörrbladet är ca en tredjedel tjockare än en vanlig ytterdörr, vilket i sin tur resulterar i bättre värmeisolering. 

2: Lås och låssystem. Våra ytterdörrar monteras med cylinder och låshus i välkänd ASSA-kvalitet. Som tillval finns även kodlåsfunktion. Säkerhet är viktigt när man väljer en dörr. 

3: En ytterdörr används varje dag och utsätts även för både väder och vind och ska därför tåla mycket. Vi har omfattande garantier, på alla våra ytterdörrar, bland annat 10 års formgaranti. 

4: Placering och väderstreck på din ytterdörr. Alla våra ytterdörrar är tillverkade för att utstå vårt nordiska klimat, från stark sol till kall vinter. Har du en mörk hall kanske du vill ljusa upp den med ljusinsläpp? Hur mycket påverkar ett fönster i ytterdörren U-värdet på din dörr? Din fönstermästare om råd, vi kommer gärna med råd och tips hur du ska tänka. 

5: Utseendet på din ytterdörr. På ett sätt det enklaste att tyckta till om, men även det svåraste. En ny ytterdörr kan förändra karaktären på stora delar av ditt hus och det är det första du möts av. Finns andra färger på ditt hus som du kan kan ta upp via ytterdörren? Fönster i ytterdörren? Vårt dörrsortiment täcker alla typer av arkitektur och alla ytterdörrar går att skräddarsy när det gäller val av kulör.  

6: Hur ser din hall ut? Har du en mörk hall du skulle vilja ha in mer ljus? Kanske en dörr med ett fönster kan vara lösningen? Eller ett över- eller sidoljus? Om du vill undvika insyn? Du kan självklart även skräddarsy val av glas i form av frostat eller insynsskyddat. 

7: Tillverkning i Sverige. Alla våra ytterdörrar tillverkas i Sverige, det gör att vi har full kontroll över hela produktionslinjen – från tillverkning till vårt färdiga montage i ditt hus. Men det gör även att våra transporter blir kortare vilket gynnar både dig och miljön.

Ett enkelt byte av ytterdörr

Vi börjar med ett kostnadsfritt hembesök där vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt hus. Efter det kan du luta dig tillbaka. Vi tar hand om resten, allt från måttagning till färdig installation.

1. Kostnadsfritt hembesök

En fönstermästare kommer hem till dig för att planera ditt dörrbyte. Under besöket, som normalt tar cirka två timmar, hjälper din fönstermästare dig att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och du får ett fast pris att ta ställning till.

2. Kontrollmätning

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att byta ytterdörr, därför kontrollmäter vi alltid innan beställning. Du slipper besväret med att mäta och vi ansvarar för att beställningen blir rätt.

3. Specialtillverkning

Våra ytterdörrar går att anpassas efter dina önskemål avseende storlek, färg, glas och olika tillbehör. Vi tillverkar alltså efter just dina behov.

4. Montering och garantier

För att säkerställa kvaliteten i våra montage utbildar vi alla våra montageteam internt. Vi erbjuder omfattande garantier med bland annat 10 års garanti formgaranti samt 3 års garanti på montaget.