Ytterdörren är det första som möter dig när du kommer hem. Varför inte välja en som får dig att känna dig välkommen? Vare sig du ska byta fönster eller dörrar i ditt hem så har Mockfjärds breda sortiment lösningar för såväl sekelskiftesvillan som funkishuset.

När du väljer en ytterdörr ur vårt stora sortiment får du en säker ytterdörr av mycket hög kvalitet. Hakregellås och justerbara gångjärn med bakkantssäkring som standard ger dig en ytterdörr med hög inbrottssäkerhet. Vi har både heltäckande ytterdörrar, pardörrar och dörrar med glas och du kan självklart välja färg och skräddarsy din dörr med olika tillbehör. Ibland är det de små detaljerna som gör hela skillnaden.

Ytterdörr monterat och klart till fast pris

Vi tar dessutom hand om montaget till fast pris och med omfattande garantier, bland annat 10 års formgaranti. Om du byter fönster kan det vara ett utmärkt tillfälle att även byta ytterdörr. I vårt breda sortiment hittar du garanterat något som passar dig, ditt hus och dina behov. Din fönstermästare hjälper dig att ta fram den ytterdörr som passar just dig. Vi kommer gärna hem till dig för ett kostnadsfritt hembesök.

Aktikektritade ytterdörrar

Vårt sortiment är designat av arkitekten och designern Pelle Wester. Skissblock efter skissblock har fyllts med skisser av alla tänkbara typer av hus och bildar en unik dokumentation över hur villor och radhus i Sverige egentligen ser ut – och vilken typ av dörrar som passar var. Utifrån detta ritades sedan en serie ytterdörrar som är unika för Mockfjärds.

Från tradition till modernism

Vårt dörrsortiment är baserat på olika tidsepoker. Det ger dig en fingervisning om var vår inspiration kommit ifrån, men byggåret på ditt hus avgör egentligen inte vilken ytterdörr du ska välja. Ett alldeles nybyggt hus kan exempelvis ha ett formspråk som är kopierat från 1800-talet. Sen är det självklart tycke och smak som avgör. Du kan även anpassa din dörr genom att välja färg, typ av glas och handtag.

Ytterdörrar för framtiden

Alla våra dörrar har mycket god värmeisolering med ett lågt u-värde, de dörrar som innehar vår märkning SuperWarm har ett extra lågt u-värde på 0.6. Våra SuperWarm-dörrar är utrustade med en extra isolering vilket gör att dörrbladet är ca en tredjedel tjockare än en vanlig ytterdörr och sätter ny standard när det kommer till energibesparing och värmeisolering för ytterdörrar. De ytterdörrar du kan få i SuperWarm-utförande är: Björbo, Norrö, Nås, Saltsjöbaden och Äppelbo.

De rätta tillbehören till din ytterdörr

Ibland kan de små detaljerna göra hela skillnaden. Beroende på vilket handtag, glas och överljusalternativ du väljer kan ytterdörren byta karaktär. Utnyttja möjligheterna att sätta din egen personliga prägel. Färg, träslag, ytterdörrsfoder med dekor, lås, handtag är bara några av tillbehören du kan välja mellan.

Det viktiga som inte syns

Hur din nya ytterdörr ser ut är naturligtvis en avgörande fråga. Men minst lika viktigt är det som inte syns, det vill säga hur bra konstruktionen är och hur trygg du kan känna dig med den. Vårt dörrsortiment har en ovanligt hög säkerhetsnivå som standard. Likaså använder vi enbart kvalitetsprodukter i tillverkningen. Det är en av anledningarna till att vi kan vara så generösa med våra garantier. Hela vårt sortiment har mycket goda U-värden, från våra SuperWarm-dörrar med U-värde på 0.6.

En standarddörr i genomskärning
1. MDF-H-skivor med eller utan fanér
2. Stabiliserande 0,5 mm aluminiumplåt
3. Limmade spärrskikt
4. Kärna av formskuren 55 mm freonfri cellplast
5. Ram av kraftiga reglar i utvalt trä

Ett enkelt byte av ytterdörr

Vi börjar med ett kostnadsfritt hembesök där vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt hus. Efter det kan du luta dig tillbaka. Vi tar hand om resten, allt från måttagning till färdig installation.

1. Kostnadsfritt hembesök

En fönstermästare kommer hem till dig för att planera ditt dörrbyte. Under besöket, som normalt tar cirka två timmar, hjälper din fönstermästare dig att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och du får ett fast pris att ta ställning till.

2. Kontrollmätning

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att byta ytterdörr, därför kontrollmäter vi alltid innan beställning. Du slipper besväret med att mäta och vi ansvarar för att beställningen blir rätt.

3. Specialtillverkning

Våra ytterdörrar anpassas efter dina önskemål avseende storlek, färg, glas och olika tillbehör. Vi tillverkar alltså efter just dina behov.

4. Montering och garantier

För att säkerställa kvaliteten i våra montage utbildar vi alla våra montageteam internt. Vi erbjuder omfattande garantier med bland annat 10 års garanti formgaranti samt 3 års garanti på montaget.