Continental Trä-Alu kopplad

Fördelen med inåtgående fönster är att man kan stå inomhus och putsa såväl in- som utsida, perfekt på flervåningshus eftersom det ökar säkerheten vid fönsterputsning.

Kopplad båge 2+1 MSA 100 KFI

Fönstret är ett inåtgående fönster med träinsida och aluminiumbeklädd utsida. Den kopplade konstruktionen ger fönstret mycket goda ljud och värmeisolerande egenskaper och persienner kan med fördel monteras mellan den yttre och inre bågen.

I standardutförande har fönstret hög prestanda men kan modifieras för att uppfylla ljudreduktion upp till Rw 44 dB och U-värde ner till 0.91.

Karmen tillverkas i massiv furu vilket gör konstruktionsdelarna hållfasta och väderbeständiga. Hörnen sammanfogas med tätmassa och skruvas. De synliga karmdelarna kan utföras i valfritt träslag t.ex. ek, björk, bok för ett exklusivare utseende. Massivt eller lamellimmad med kärna i furu. Utsida skyddas mot väder och vind  av en strängpressad aluminiumprofil.

Ytbehandling
Före fönstret sätts ihop spacklas och målas alla delar separat. Bitarna grundmålas och täckmålas i standardkulören vit NCS-S 0502-Y. Som tillval finns fönstret att få i valfri kulör enligt RAL eller NCS. Fönstret kan målas i två färger, en på insidan och en annan på utsidan.

Designalternativ innerbågen
Till MSA KFI bågen finns tre standardprofiler som kan kombineras med valfri design på aluminiumbeklädnaden. De heter Original, Classic och Tradition.