Continental Trä-Alu 3 glas

Våra inåtgående fönster som är tillverkade i trä-aluminium. En viktig fördel med inåtgående fönster är att man kan stå inomhus och putsa såväl in- som utsida, perfekt på våningsplan där det kan vara svårt att nå fönstrets utsida.

Trä-aluminium 3-glas MSA EFI DK

MSA EFI DK är ett inåtgående fönster med träinsida och aluminiumbeklädd utsida. En enkelbåge bestående av en trippelruta. Modellen är försedd med dolda Dreh-kipp beslag vilket gör det möjligt att öppna fönstret samt kippa det  i vädringsläge. I grundutförande har fönstret hög säkerhet med brytsäkra kolvar.
I standardutförande har fönstret bra prestanda och kan modifieras för att uppfylla olika u-värdes krav. Modellen passar till många typer av hus och byggnader. Fönstret går även att tillverka i fast konstruktion.

Karmen tillverkas i massiv furu och bågen tillverkas i lamellimmad furu för att uppnå en stabil och formfast konstruktion. Hörnen limmas och spikas och de synliga delarna i innerbågen kan utföras i valfritt träslag t.ex. ek, björk och bok för ett specifik utseende. Utsida skyddas väl mot väder och vind genom strängpressad aluminiumklädd utsida på både båge och karm.

Ytbehandling
Före fönstret sätts ihop spacklas och målas alla delar separat. Bitarna grundmålas och täckmålas i standardkulören vit NCS-S 0502-Y. Som tillval finns fönstret att få i valfri kulör enligt RAL eller NCS. Fönstret kan målas i två färger, en på insidan och en annan på utsidan.

Designalternativ båge
Till MSA EFI DK båge finns en standardprofil, Tradtion som kan kombineras med valfri design på aluminiumbeklädnaden.

Tradition


Designalternativ aluminiumutsida
Aluminiumbeklädnaden på fönstrets utsida finns i tre utföranden - Original, Antik och Tradition. Observera att med aluminiumprofil Antik och Tradition ändras karmdjupet från 100 mm till 115 mm. Profilen Original tillåter även fönster med välvda former i fast utförande.