Här är spröjsen som gör ditt fönster unikt

Maria Eriksson, produktspecialist hos Mockfjärds

Möjligheterna med spröjs är nästan oändliga – men hur ska man tänka? Vilka spröjs passar egentligen bäst till just ditt hus? Vår produktspecialist Maria är tillbaka med några värdefulla tips.

Med spröjs kan man dela in ett fönsterparti i flera små fönsterrutor, något som kan ge vilken fasad som helst ett rejält lyft. Spröjs är som en accessoar till fönstret eller huset – och ett ypperligt tillfälle att sätta sin egen kreativa touch. Så har det dock inte alltid varit.

Vacker villa med Mockfjärds Prima
Vacker villa i Bjursås som bytt till Mockfjärds Prima, den nya generationens träfönster. Prima har en mönsterskyddad design och konstruktion som släpper in så mycket ljus som möjligt.

– Från början kunde man bara göra små fyrkantiga glasskivor, och för att få till större fönster använde man sig av spröjs. På så vis kunde fönstren bli större och släppa in mer dagsljus, berättar Maria Eriksson, produktspecialist hos Mockfjärds.

Maria berättar att möjligheterna med spröjs är stora och att man verkligen har chansen att göra sina fönster unika.

– Det kan ge ett helt nytt liv till husets fasad och möjligheterna är nästan oändliga. Det är ett roligt och enkelt sätt att sätta sin egen prägel på huset, säger Maria.

Vacker villa med Mockfjärds Epok
Det är dom små detaljerna som gör det! Vackra Mockfjärds Epok är ett fönster med moderna egenskaper och handgjorda detaljer som ser ut som fönster gjorde förr. På bilden kombinerat med Mockfjärds Prima.

Alla våra fönsterbyten börjar med ett kostnadsfritt hembesök från en av våra Fönstermästare. Då kan man rådfråga om vilka spröjs som skulle kunna passa till det fönstret man är intresserad av.

– Man kan i princip skräddarsy sina spröjs, men det finns även 25-30 olika spröjs- kombinationer vi erbjuder från början, säger Maria.

Vilka spröjs ska man då välja? Det gäller att satsa på något som passar in med huset. Man måste också tänka på vilket intryck man vill skapa.

– Om man har en sekelskiftesvilla eller ett gammaldags hus passar det perfekt med krysspröjs, något som dock inte alls passar ett funkisvilla. Annars har New England-stilen blivit väldigt populär den senaste tiden.

Vacker villa med Mockfjärds Epok

I våra fönsterserier Prima och Ultimat går det att addera utanpåliggande aluminiumspröjs. Till Epok Kultur måste man dock bestämma sig kring spröjs innan installationen.

Är det dags för nya fönster? Vänta inte - kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!

Faktaruta – Så går bytet till:

  • En säljare kommer hem till dig för ett förutsättningslöst möte. Säljaren gör mätningar och estimerar ett pris.
  • En montör kommer för att ta mer exakta mätningar och måttanpassade produkter beställs.
  • Ett byte av 10-12 fönster tar 2-3 dagar.
  • När allt är på plats har man en slutgenomgång tillsammans med montören.

Läs mer om hur vi byter fönster.

Lycka till med fönsterbytet!


Du kanske också gillar