Mockfjärdsbåten

Om du bor ute på öarna vid Göteborg är chansen stor att du kan få besök av Mockfjärdsbåten under sommarhalvåret.

Idén föddes av Björn Malmström, Fönstermästare för Mockfjärds i mellersta Göteborg. Detta efter att ha tillbringat åtskilliga timmar på att vänta på färjor både till och från fastlandet. Dessutom blev både Björn och de han besökte lite stressade av att hinna prata igenom olika lösningar innan färjan gick tillbaka. Björn började då fundera på hur man skulle kunna utveckla möjligheten för både han själv i sitt arbete och för sina kunder.

Mockfjärdsbåten i Göteborg


Det finns visningsbutiker där det finns möjlighet att åka och titta på våra fönster och få en bra inblick på hur dom olika modellerna fungerar. Men för de som bor ute på öarna blir det en lång och krånglig väg in till fastlandet och sedan vidare på land några mil.

Därför valde Björn helt enkelt att bygga en visningsbutik på en båt och på så vis åka runt bland de olika öarna i Göteborg. Det innebäockså att man inte behöver vänta eller passa in olika färjor. Att genomföra projektet var inte helt problemfritt och tog sin tid. Först tog han skepparexamen. Sedan ordnades ett bottenskrov som han själv byggde upp själva båtkroppen på. Efter det skulle motorn med allt tillbehör installeras. Den första jungfrufärden blev ett helt äventyr där han själv fick manövrera båten som inte är helt lätt att styra i kombination med blåsigt väder.

Idag har han sin kollega Oskar Edström till hjälp och helt tråkigt är det ju inte att lägga ut varma sommardagar och styra kosan runt i skärgården för att träffa kunder de bokat tid med och även knyta kontakt med nya. Ett nytt trevligt sätt för alla att forma möten och ta fram en helhetslösning för ett komplett fönsterbyte.

Mockfjärdsbåten i Göteborg, Björn och Oskar Mockfjärdsbåten i Göteborg, hamnen


Du kanske också gillar