Ett fönsterbyte på några dagar

Vi valde Mockfjärds helhetslösning. Vi fick snabbt hjälp att planera vårt byte av fönster och dörrar. En Fönstermästare kom hem till oss och vi gick igenom våra behov och anpassade valet av fönster och tillbehör. Vi ångrar oss inte!

Under besöket som var under september månad gjorde vi en plan för att byta åtta fönster och tre ytterdörrar. För att bevara känslan i huset behöll vi de gamla fönsterbrädorna och valde modellen Prima i trä. Fönstren som fanns innan hade en mittpost som valdes bort i de nya för att ljusinsläppet skulle öka. Fönstret vid diskbänken ville vi ha så att det kom i samma höjd som diskbänken.

Med Mockfjärds fönster blir det ljust och fint vid diskbänken  Mockfjärds ytterdörr i fin grå färg  Paret bytte sina fönster på några dagar  

I slutet av november levererades fönstren och dörrarna och en vecka senare kom montörerna. Under tre dagar byttes allt ut och det gick snabbt och smidigt. Dock uppstod problem med ett felaktigt foder som montören löste omgående. Materialet på husets utsida är blåbetong överdraget med puts.

Det bästa med projektet var att få en helhetslösning för ett komplett fönsterbyte. Vi behövde heller inte lägga tid på att åka runt och leta passande fönster själva i en massa olika byggvaruhus. Hela tiden kunde vi snabbt få kontakt med Fönstermästaren om det var något vi funderade på. Alla fönstren var rätt måttade. Efteråt blev det en mycket luftigare känsla och draget från fönster försvann. Påverkan på fasad och inredning var minimal.

Så här i efterhand är vi glada över att vi också passade på att investera i tre likadana ytterdörrar i modellen Nås, detta för att skapa en helhet utseendemässigt. Huset har dessutom ökat markant i värde.

Fönstren från utsidan  Fin utsickt genom Mockfjärds fönster

 


Du kanske också gillar