Stinsen Andersson

Tillbaka till översikten

Publicerad av Ulrika

”Stinsen” som han kallas i folkmun, jobbade tidigare som lärare och samlar på sportpins från olika idrottsklubbar i alla hörn av Sverige och har dessutom i många år varit frilansjournalist inom sport, berättar... 

Stinsen Andersson Stinsen Andersson bytte fönster

Huset vi bor i byggdes 1978. Efter ca 35 år började det på olika sätt märkas att det behövdes göras något åt fönstren. Flera personer rekommenderade oss att göra ett fönsterbyte och vi hade hört mycket gott om just Mockfjärds eftersom flera vänner tidigare bytt fönster genom dem. 

När det lite senare dök upp ett erbjudande i brevlådan från just Mockfjärds, skickade vi in den medföljande talongen för att boka in ett hembesök. I början av februari träffade vi vår Fönstermästare och gjorde en plan för vårt fönsterbyte. Vi pratade igenom vilken typ av fönster vi behövde, funktion, färg och olika tillbehör. När vi hade gjort vår beställning kunde vi lugnt vänta in vår leverans. 

Vi bytte fönster på markplan och i källaren mot södersidan. Sammanlagt byttes 9 öppningsbara fönster, 3 fasta fönster och 2 altandörrar. På 2 dagar byttes alla enheter och det var 2 montörer som hjälptes åt. Allt gick smidigt tillväga och de var mycket noggranna även om det gick snabbt. Det kändes renare när de gick än innan. Montörerna var väldigt trevliga och professionella. 

Efter fönsterbytet noterade vi tydligt vilken stor skillnad det blev på många områden, som att ljud utifrån dämpades mycket och allt kallras försvann. Det blev skönare inomhusmiljö. Dessutom är det nu otroligt mycket lättare att putsa fönstren när det bara är två sidor att putsa istället för fyra.

Vi hade ett tag tanken att inte byta våra fönster utan underhålla dem själva tills vi säljer huset i framtiden. Men vi ångrar oss inte. Dels så slipper vi arbetet med att skrapa och måla. Samtidigt har vi höjt värdet på huset och kan lägga vår tid på annat i stället.

Stinsen Andersson, hur det går till vid ett fönsterbyte Stinsen Andersson, varför byta fönster Stinsen Andersson, enkelt att putsa fönster nu