Att välja rätt dörr

Ytterdörren välkomnar alla till ditt hus och påverkar till stor del husets uttryck. Att välja rätt ytterdörr är viktigt för hur ditt hus kommer att uppfattas.

Det finns många ytterdörrar på marknaden och det är inte alltid enkelt att avgöra vilken dörr som bäst passar ditt hus och dina behov. Mockfärds gör alltid kostnadsfria hembesök där vi hjälper dig avgöra vilken ytterdörr som passar dig bäst.

När du väljer ytterdörr finns det tre faktorer som vi alltid rekommenderar att man funderar på.

En säker dörr

Ytterdörren är en uppenbar väg in i hemmet. Det är viktig att den är säker för att minimera risken för inbrott. Alla Mockfjärds ytterdörrar har hög säkerhet som standard med tre rejäla justerbara gångjärn, kraftig bakkantssäkring och hakregellås.

Utseende och design

Det är väldigt viktigt att ytterdörren passar väl ihop med husets arkitektur och stil. Sekelskiftesvillor och funkisvillor ser väldigt annorlunda ut, det bör även deras ytterdörrar göra. Väljer man en ytterdörr som skär sig med resten av huset förstörs dess arkitektur. Hos Mockfjärds hittar du alltid ytterdörrar som passar till just ditt hem.

Energieffektivitet

En stor del av värmen i ett hus läcker ut genom fönstren men en hel del läcker också ut genom ytterdörrar. Väljer du en modern och välisolerande ytterdörr så minimerar du mängden värme som smiter ut genom dörren och minskar dina uppvärmningskostnader.

Hur energieffektiv en dörr är anges i U-värde. Ju lägre U-värde desto bättre isolerar dörren. Mockfjärds ytterdörrar utan glasparti har ett U-värde på 0,8 medan våra ytterdörrar med glasparti har ett värde på 1,0.

Inspiration till rätt dörr

Lite inspiration

Funderar du på vilken ytterdörr som skulle passa just din bostad? Titta in i vårt galleri och låt dig inspireras!