Vi köper, byter och återvinner dina fönster.

Vi betalar dig för att kunna återvinna dina uttjänta fönster, samtidigt som vi monterar nya svensktillverkade och Svanenmärkta Mockfjärdsfönster. Ett byte som är bra för både din plånbok och miljön!

Ju sämre skick dina fönster är ur energisynpunkt, desto mer betalar vi dig för dem.

  • Vi betalar dig för dina gamla fönster
  • Fönsterglaset smälts ner och blir till nya glas
  • Att återvinna fönsterglas ger 50% lägre
    koldioxidutsläpp än nytillverkning
  • Tillsammans sparar vi på jordens resurser
  • Vi monterar dina nya Svanenmärkta fönster

Därför är det viktigt att återvinna fönster

All återvinning är viktig för att spara på naturens resurser och för att tillverkningen av nya produkter ska bli mindre energikrävande. Därför kommer alla delar av dina gamla fönster kommer att återvinnas.

Men det som är allra viktigast är att glaset kommer att bli nytt fönsterglas. Återvunnet fönsterglas har nämligen 50% mindre koldioxidutsläpp än nytillverkat och den fina sand som används som råvara till fönsterglas är utan tvekan en ändlig resurs. Och eftersom insamling av fönsterglas i stor skala är något nytt både i Sverige och globalt kommer dina gamla fönster bidra till återvinning av fönsterglas kan växa, spridas och göra betydande skillnad för vår planet.

Hur mycket kan du få för dina gamla fönster?

Testa och se hur mycket dina nuvarande fönster skulle kunna vara värda.

1. Vad har du för fönster idag?

Tips! Så tar du reda på vad du har för fönster, läs vår guide Hur vet jag vad jag har för fönster?

2-glasfönster var vanliga före 80-talet och i sommarhus än idag.

3-glasfönster blev vanligt under 70- och 80-talet och används än idag.

3-glasfönster med energiglas kom under 90-talet och används än idag.

2. Hur många fönster är i behov av att bytas?

För att underlätta uppskattningen har vi delat in fönstren i tre kategorier: små, mellan och stora – välj den närmaste storleken för dina fönster.

Små fönster

68 x 68 cm = 0,46 m2

Små fönster

108 x 108 cm = 1,16 m2

Små fönster

148 x 148 cm = 2,19 m2

Ditt uppskattade inbytesvärde:

0 kr

Summan ovan är ett uppskattat inbytesvärde. För att få ett exakt erbjudande bokar du ett kostnadsfritt hembesök av din lokala Fönstermästare. Denne hjälper dig då med att planera ditt fönsterbyte och ger dig ett konkret erbjudande för både dina nya fönster och för inbyte av de gamla som du kan ta ställning till.

Så går det till när vi köper och återvinner dina fönster

Din Fönstermästare värderar dina nuvarande fönster. Ju sämre de är ur energisynpunkt, desto mer betalar vi. Efter montaget av dina nya fönster tar vi med oss dina gamla och ser till att de återvinns. Bra för både dig och miljön!
Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

Kostnadsfritt hembesök med värdering av dina befintliga fönster

Vi kommer hem till dig för att värdera dina befintliga fönster och planera ditt fönsterbyte. Under besöket får du hjälp med att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och dina önskemål samt ett fast pris att ta ställning till i lugn och ro.
Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

Vi kontrollmäter dina fönster och ansvarar för korrekt beställning

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att byta fönster, därför kontrollmäter vi alltid dina fönster innan beställning. Du slipper besväret med att mäta och vi ansvarar för att beställningen blir rätt.
Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

Vi specialtillverkar dina fönster i vår fönsterfabrik

Våra fönster och dörrar finns i olika grundmodeller som anpassas efter dina önskemål avseende funktion, storlek, färg, glas och tillbehör. Vi tillverkar dina fönster av furu från närliggande skogar efter just dina behov i vår fönsterfabrik i Hälsingland.
Vi monterar dina nya fönster och återvinner dina gamla

Vi monterar dina nya fönster och återvinner dina gamla

Våra utbildade fönstermontörer monterar dina fönster tryggt och snyggt. Dina gamla fönster tar vi med oss och återvinner. Allt material återvinns och glaset smälts ner och blir till nya fönsterglas. Vi lämnar alltid omfattande garantier på både fönstren och montaget.

Vad har andra fått för sina gamla fönster?

20 fönster inklusive 2 st altandörrar blev 40 800 kr

20 fönster inklusive 2 st altandörrar blev 40 800 kr

I Simrishamn fick Bengt sina fönster och altandörrar bytta av oss i sitt 1-planshus från 70-talet. Han fick 40 800 kr för sina gamla fönster som var 3-glas.
11 fönster gav 26 000 kr

11 fönster gav 26 000 kr

Sofia i Storvreta bytte 11 fönster på sin 1 1/2 plansvilla som hade 2-glas. För dessa fick hon 26 000 kr i inbytesvärde.
16 fönster blev 45 000 kr

16 fönster blev 45 000 kr

När Wilhelm bytte 16 stycken kopplade 2-glasfönster i sin villa i Sundsvall fick han 45 000 kr för sina gamla fönster.
16 fönster, 1 altandörr och 1 ytterdörr gav 37 400 kr

16 fönster, 1 altandörr och 1 ytterdörr gav 37 400 kr

I Askim fick Besha 37 400 kr för sina gamla fönster och dörrar med 3-glas när hon bytte dem i sin villa från 30-talet.

Varför erbjuder vi ansvarsfulla fönsterbyten?

För oss på Mockfjärds Fönster är det självklart att erbjuda våra kunder ett ansvarsfullt fönsterbyte nu när möjligheten finns. Anledningarna till det är många, men här är tre av de främsta:

För miljöns skull

Vi måste alla dra vårt strå till stacken för att bidra till en bättre värld, för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vi på Mockfjärds fönster vill kunna se oss i spegeln och säga att vi har gjort vårt bästa och lite till.

Ultimat

För att du som kund enklare ska göra bra val

Vi hjälper dig som kund till ett bättre fönsterbyte. Idag kostar de miljövänligare alternativen ofta mer, men inte hos oss på Mockfjärds. Våra storsäljande fönster är miljömärkta med Svanen som standard (utan extra kostnad) och vi betalar vi dig när du gör det bästa valet – ju sämre skick dina befintliga fönster är i energisynpunkt, desto mer köper vi dem för.

mockfjards_energi-och-fonster

Tillsammans sänker vi den totala energiförbrukningen

Dåliga fönster är energitjuvar. Ju sämre skick dina fönster är i ur energisynpunkt, desto viktigare är det för vår miljö att de byts ut mot energieffektiva fönster med lång livslängd.

Svanenmärkta fönster för framtiden

Gör ditt fönsterbyte ännu bättre för klimatet. Byter du till någon av våra storsäljare får du Svanenmärkta fönster som är extra energieffektiva.

Frågor och svar

Vi har märkt av ett stort intresse för våra cirkulära fönsterbyten, superkul tycker vi.
Därför har vi sammanställt några frågor och svar. Häng med!

Låt en Fönstermästare hjälpa dig

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en av våra Fönstermästare hem till dig för att värdera dina befintliga fönster och planera ditt fönsterbyte. Du får hjälp med att ta fram den bästa lösningen för just ditt hus och dina önskemål samt ett fast pris att ta ställning till i lugn och ro.